Izvedba rada u nastajanju: Tumult

Nakon što ste prošlu subotu mogli pogledat izvedbu na žici rada u nastajanju projekta TwentyNine, ovu  subotu možete pogledati izvedbu rada u nastajanju projekta Tumult koja će se održati  u 19.30 sati na Maloj sceni Doma mladih u Splitu u organizaciji udruge Cirkus kolektiv.

Kolektiv umjetnika preispituje i redefinira različite načine istovremenog surađivanja i kreiranja izvedbe na jednoj žici. Troje umjetnika su ograničeni hodanjem na jednoj žici gdje koraci jednog postaju koraci ostalih te na taj način fragilan i ograničen prostor žice postaje pokretno tlo sa nepredvidljivim okolnostima.

Autori se susreću s izazovom zajedničkog rada i održavanja balansa u situaciji gdje svaki pokret jednog može poremetiti balans drugog sudionika.  Pronalaženje načina kako si međusobno pomoći, kako ne biti teret drugome, kako surađivati i kako si međusobno vjerovati u ovako definiranim uvjetima su teme koje se preispituju u ovom kompaktnom prostoru za izvedbu i istraživanje gdje je izlaz za nuždu isključivo pad.

Ulaz je besplatan, a više informacija o samom događaju se može pronaći na linku https://www.facebook.com/events/866465104072022 .

Prošlotjedna izvedba rada u nastajanju projekta TwentyNine se održala prošlu subotu s početkom u 18.00 sati na Maloj sceni Doma mladih u Splitu.

Zbog kišnog vremena tijekom rezidencijalnog boravka umjetnica je bila spriječena istraživati na predviđenoj lokaciji, parku pored Doma mladih, te je rad preseljen na Malu scenu. Autorica je iskoristila rezidencijalni boravak za preispitivanje umjetničke kreacije iz ekološke perspektive te prilagodbu koncepta zatvorenom prostoru o čemu smo i razgovarali nakon izvedbe.

Rezidencije se provode u sklopu programa Collaboration laboratory for interdisciplinary practices, regionalnog partnerskog projekta u kojem sudjeluju organizacije Cirkus Kolektiv – udruga za suvremeni cirkus i srodne umjetničke prakse (Split), Cirkorama (Zagreb), Tuzla live (Tuzla, BIH) i Anazitites Theatrou (Thessaloniki, Grčka).

Program se provodi uz financijsku podršku Teatroskopa (South-Eastern European Network for Performing Arts), Zaklade kultura Nova, Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske, Grada Splita, Splitsko – dalmatinske županije i Acción Cultural Española AC/E.