Jazz na Adventu u Splitu: pratite Saru & Jappu uživo online iz Gradskog kazališta lutaka

Jedan od najljepših dijelova blagdana, koncerti božićne glazbe, na Adventu u Splitu dostupniji su nego ikada i daju nam nadu da ćemo jednoga dana ponovno slaviti baš onako kako smo navikli. U posljednjim danima 2020. godine, suradnjom Turističke zajednice grada Splita i Gradskog kazališta lutaka Split (GKL), u naše domove stiže još jedan u nizu atraktivnih koncerata talentiranih glazbenika sa splitskog područja, jazz dua „Sara & Jappa“. Prijenos njihovih vokalnih i gitarskih interpretacija jazz klasika prošlog stoljeća počinje uživo u utorak, 29. prosinca u 20:00 sati, stoga već sada putem linka https://youtu.be/3SU94wxr8to postavite podsjetnik kako biste ovo blagdansko vrijeme proveli uz sjajne glazbenike i kvalitetan jazz. Na sam dan nastupa, poveznica na prijenos uživo nalazit će se i na Facebook stranici Turističke zajednice grada Splita, a nastup će biti dostupan isključivo u tome terminu.

Sara & Jappa obiteljski su jazz duo kojeg čine Željko Brodarić Jappa i Sara Brodarić Šegvić, otac i kći, čiji se nastupi temelje na vokalnim i gitarskim interpretacijama jazz klasika prošlog stoljeća, koje su proslavili broadwayski i hollywoodski mjuzikli, te svojim verzijama popularizirali Peggy Lee, Nat King Cole, Ella Fitzgerald, Etta James, Tony Bennett, Frank Sinatra i drugi legendarni izvođači. Ovo nije prvi put da Sara & Jappa nastupaju u prostorima GKL, no prvi je puta da se njihova izvedba može pratiti isključivo online putem. Svoju koncertnu 2019. godinu zaključili su otvarajući JazZima! jazz festival u splitskom GKL-u još jednim rasprodanim „Jazz Winter Wonderlandom“.

Osim u glazbi ovoga vrsnoga jazz dua, nekoliko dana ranije u online izvedbama u sklopu Adventa u Splitu mogli su uživati kako ljubitelji klasičnih evergreena, tako i lutkarskih predstava. Na Badnjak, 24. prosinca, uživo putem interneta emitirao se koncert sastava Music Forever iz prostora gotičke dvorane Muzeja grada Splita koji se još uvijek može poslušati ovdje, a na drugačijoj poveznici ovdje, dostupna je dječja predstava Snjegović Poštar Gradskog kazališta lutaka Split. Vikend ranije uveličao je i koncert gudačkog kvarteta Spalato. Uz to, Advent u Splitu i splitsko Hrvatsko narodno kazalište odlučili su nagraditi vjernu splitsku publiku besplatnim ulaznicama za dvije izvedbe predstave Laponija koje će se održati na velikoj sceni u utorak, 29. i srijedu 30. prosinca u 19 sati. S obzirom na nove epidemiološke mjere broj ulaznica za Laponiju je ograničen, a publika ih može preuzeti od 10 do 12 sati na blagajni Hrvatskog narodnog kazališta Split, te sat vremena prije svake predstave. 

Cjelokupan program ovogodišnjeg splitskoga Adventa pratite putem Facebook i Instagram profila TZ-a grada Splita na kojemu se svakoga dana objavljuju najnovije informacije i zanimljivi nagradni natječaji.