Jedan od najistaknutijih pijanista današnjice u HNK

Kemal Gekić, jedan od najistaknutijih pijanista današnjice održat će recital s djelima Liszta, Schuberta i Wagnera na velikoj sceni splitskog Hrvatskog narodnog kazališta u ponedjeljak, 17. veljače.

Pijanist osebujnog i spektakularnog stila i zavidne međunarodne karijere tako će još jednom nastupiti u svom rodnom Splitu u kojem je prije tri godine nastupio poslije velike pauze.

Originalnost, uvjerljivost, snaga interpretacije i savršeno rukovanje instrumentom, to su samo neke od kvaliteta koje se pripisuju Kemalu Gekiću, jednom od najvećih i najuzbudljivijih pijanista današnjice, umjetniku koji pruža fascinantne, beskompromisne i uvijek nove interpretacije.

Prije tri godine na 56. Splitskom ljetu, nakon dva desetljeća izbivanja sa splitskih koncertnih podija, Gekić je izveo recital Chopinovih djela za koji je nagrađen Juditom za najbolje glazbeno ostvarenje na festivalu. Na sljedećem je Splitskom ljetu nastupio s Orkestrom HNK Split pod ravnanjem maestra Nikše Bareze izvevši djela Liszta i Mahlera.