Jonathan Barnbrook, legendarni britanski grafički dizajner prvi headliner Cyan festivala vizualne kulture

Jonathan Barnbrook, jedan od najutjecajnijih grafičkih dizajnera današnjice, jedan je od glavnih predavača na ovogodišnjem Cyan festivalu, koji će se održati od 10. do 12. listopada 2024. u GKM-u Split.

Jonathan Barnbrook, poznat po svom radu na području tipografije, dizajnerskom aktivizmu i suradnjama s ikonama poput Davida Bowieja te John Foxx, Tuxedomoon i Cult with No Name. Donosi priču o pomicanju granica vizualne komunikacije. Barnbrook je stekao široku prepoznatljivost zahvaljujući svojim subverzivnim i politički angažiranim dizajnom, koji često kritiziraju konzumerizam, korporativnu kulturu i društvene nepravde.

Jedna od njegovih najpoznatijih suradnji je ona s glazbenom legendom Davidom Bowiejem, za kojeg je dizajnirao omote albuma, uključujući "Heathen," “The Next Day,” i ikonski "Blackstar," izdan neposredno prije Bowiejeve smrti 2016. godine, za koji je osvojio Grammy. Osim komercijalnog rada, Barnbrook se zalaže za dizajnerski aktivizam, koristeći svoje znanje kako bi podigao svijest o važnim društvenim pitanjima. Aktivno sudjeluje u projektima koji zagovaraju održivost okoliša, ljudska prava i slobodu izražavanja.

Cyan Festival predstavlja Barnbrooka kao prvog headlinera, vjerujući da će njegov dolazak značajno obogatiti program festivala - upravo svojim jedinstvenim pristupom dizajnu i aktivizmu.


Više informacija o festivalu možete pronaći na našoj službenoj web stranici: https://www.cyanfestival.com , a ulaznice možete kupiti na entrio.hr.


Festival organizira inicijativa Design Hub Split koja svojim djelovanjem pokušava osnažiti zajednicu kroz različita predavanja i izložbe. Ova konferencija je iskorak za inicijativu, jer prvi put dovode inozemne predavače i nastoje izgraditi i proširiti zajednicu profesionalaca i stručnjaka u području dizajna.