Kino klub Split predstavlja studij dokumentarne režije

U subotu, 10. lipnja s početkom u 20 sati u Kino klubu Split održat će se predstavljanje Master (MA) studija dokumentarne režije pri Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu, uz projekciju filmova nastalih u sklopu studija. Program će predstaviti Tonći Gaćina, profesor i bivši student.

Projekciji će prisustvovati nastavnici, autori i autorice filmova s kojima će okupljeni moći razgovarati o iskustvu i uvjetima studiranja, ali i mogućnostima profesionalnog stvaralaštva nakon završenog studija. Filmovi odabrani za prikazivanje producirani su u zadnjih deset godina. Program traje 40 minuta.

Presuda (r. Đuro Gavran, 2013. 11’, Pipser)
White Trash (r. Sunčica Ana Veldić, 2017., 11’, ADU)
Šihta (r.Damir Markovina, 2019, 16', ADU)
Sad sam ja Irena (r. Jasmina Beširević, 2021., 13’, ADU)
Trafika (r. Dora Slakoper, 2021., 5’, ADU)

Program je prvenstveno namijenjen svim zainteresiranim, motiviranim i radoznalim kandidatima i kandidatkinjama koji bi se u budućnosti željeli baviti dokumentarnim filmom, neovisno o struci. Ovim putem stoga naročito se pozivaju studenti i studentice fakulteta društvenih znanosti, humanističkih znanosti i umjetničkih usmjerenja, te članovi i članice Kino kluba Split kojima bi predstavljanje moglo koristiti. Program je besplatan i otvoren za javnost.

Program se provodi u suradnji Kino kluba Split i Akademije dramske umjetnosti u Zagrebu