Kolovoz u Domu mladih donosi izložbe, druženja, dječje ljetne kampove…

U četvrtak 3. kolovoza u Galeriji kluba Kocka u 20 sati se otvara izložba Umijeće propadanja splitske modne dizajnerice i kostimografkinje sa zagrebačkom adresom Tine Spahije koja će predstavit svoj rad posvećen arhitektonskim objektima koji bivaju zapušteni, a istovremeno veoma bitni za povijest grada, njegove povijesti i budućnosti, pa i svojevrsni čuvari uspomena. Njen multimedijalni pristup uključuje fotografiju, dizajn tek.stila, modni dizajn i fotomontažu.

U srijedu 9. kolovoza u 20 sati u Galeriji MKC otvorenje je izložbe Maggessi/Morusiewicz - Kad bazen kiši. Kad bazen kiši umjetnička je instalaciju u prostoru galerije koja zvukom, glasom i svjetlom kreira prostornu koreografiju i poziva promatrača da ju istražuje. Kombinacija pronađenih snimaka i izvornog materijala čini osnovu Maggessijeve/Morusiewiczeve prakse: poetska fikcija pomiješana sa prizorima nedosljednog sanjarenja. U dvokanalnoj videoinstalaciji tako ćete vidjeti mladića koji noću pliva u bazenu. Pored njega, kišni je dan u Beču. Osjećaj za orijentaciju će vas izigravati, nećete znati što je gore, što ispod. Izložba ostaje otvorena do 25. kolovoza.

Hibridno radijsko-diskurzivno događanje koje propituje Kako mediji pristupaju kulturi danas?održat će se u srijdu 16. kolovoza s početkom u 19 sati u prostoru Razreda. Urednici i novinari community radija KLFM, Dario Dunatov i Kristina Tešija, osvrnut će se na medijsku produkciju sadržaja vezanih uz teme iz kulture i umjetnosti na primjerima lokalnih i nacionalnih medija, kako mainstream, tako i onih nezavisnih. Diskusiju će pratiti slušaonica nekih primjera produkcije radijskog sadržaja posvećenog kulturi i umjetnosti na radiju KLFM, kao i smjernice pristupanju ovim temama. Ove su smjernice namijenjene ne samo onima koji ovakav medijski sadržaj produciraju, već i onima koji ga konzumiraju.

Udruga Cirkus Kolektiv organizira Ljetni cirkuski kamp za djecu u trajanju od 21. do 25. kolovoza. Polaznici edukacije će kroz rad s mentorima učiti različite cirkuske i scenske vještine prilagođene dobi i stupnju napretka polaznika. Fokus kampa je na stjecanju tehničkih predznanja i kondicije za zračne discipline, radu na zračnim elementima (svila, obruč/krug, trapez), žongliranju i scenskim vježbama za pokret. Kamp je namijenjen djeci u dobi 8 do 13 godina kojima nisu nužno potrebna predznanja iz cirkuskih vještina. Prijave se zaprimaju do 7. kolovoza.

U programu su i Edukido mini dječji ljetni kampovi uz legiće koji se održavaju u tri navrata po dva dana. Svaki dan je tematski prilagođen uz aktivnosti vođene od strane stručnjaka, a datumi održavanja su 1. i 2., 4. i 5. te 8. i 9. kolovoza. Program je namijenjen djeci od 4 do 12 godina.

Za kraj kolovoza na programu je još jedan Bazar koji promiče održiviji način života te recikliranje i ponovnu uporabu. Tako će 25. kolovoza u Klubu Kocka u ponudi biti svega: od odjeće, knjiga, suđa, posuđa, ukrasa, obuće, nakita do glazbenih ploča i kaseta. Sve funkcionira na pincipu “Uzmi i nosi!”. Ovaj sjajan “shopping” ne želite propustiti.

Zadnji dan u mjesecu, 31. kolovoza u Kino klubu Split se prikazuju filmovi članova kluba iz povijesti, eksperimentalni filmovi, recentne klupske produkcije te filmovi suvremenih autora koji djeluju u sličnim produkcijskim uvjetima diljem svijeta. Ulaz je solobodan.

Cijeli program je dostupan na webu dom-mladih.org te na Facebook i Instagram profilima Doma mladih, a tu ćete naći i sve detalje o načinu prijave za sudjelovanje u radionicama.