Koncert Kajane Pačko i Danijela Detononija u Hrvatskom domu Split

Mladi i uspješni hrvatski umjetnici impresivnih biografija – violončelistica Kajana Pačko i pijanist Danijel Detoni – kao „zagrijani komorni glazbenici, oboje traže mogućnosti za komorno muziciranje kao osobit izraz muzikalnosti i osjećaja za zajedništvo u glazbi” (Zdenka Weber, Klasika.hr, 2015.). Na koncertu koji će održati 9. prosinca u 20 sati u Hrvatskom domu Split, izvesti će sonate za violončelo i klavir Ludwiga van Beethovena i Edvarda Griega te Le Grand Tango Astora Piazzolle iz 1982. pridružujući se tako obilježavanju 100. godišnjice rođenja argentinskog skladatelja i glazbenika (1921.–1992.).

KAJANA PAČKO rođena je u Splitu, a već kao četrnaestogodišnjakinja upisuje studij na Muzičkoj akademiji u Zagrebu u klasi prof. Valtera Dešpalja. Svoje školovanje potom nastavlja u Berlinu kod profesora Troelsa Svanea i Fransa Helmersona na Visokoj školi za glazbu “ Hanns Eisler” te na salzburškom “Mozarteumu” u klasi prof. Clemensa Hagena. Od 2015. podučava na Sveučilištu za glazbu i kazalište Felix Mendelssohn Bartholdy u Leipzigu. Intenzivno surađuje sa skladateljima poput Tomislava Olivera i Frane Đurovića, koji skladaju djela za violončelo solo, praizvedena na rovinjskom BaRoMus festivalu. Od 2021. Kajana je članica klavirskog tria Clara Haskil te umjetnička ravnateljica međunarodnog festivala klasične glazbe ZAGREBplus.

DANIJEL DETONI glazbeno je obrazovanje započeo u Zagrebu u klasi Olge Detiček u Glazbenoj školi Vatroslav Lisinski, a nastavio u razredima Lászla Baranyayja i Balázsa Kecskésa na Glazbenom sveučilištu Liszt Ferenc u Budimpešti te Itamara Golana na Konzervatoriju u Parizu. Od 2009. Godine podučava klavir, a od 2015. klavir i komornu glazbu na Muzičkoj akademiji Sveučilišta u Zagrebu. Od 12. 11. 2021. odlukom Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske za ulazak u javne ustanove pa tako i Hrvatski dom Split potrebno je predočiti EU digitalnu COVID potvrdu.

Ulaznice možete kupiti:
- Putem online servisa adriaticket.com
- Na dan izvedbe sat vremena prije početka koncerta na blagajni Hrvatskog doma Split.
- Svake subote na blagajni Hrvatskog doma Split od od 9 do 12 sati
- Preko partnera sustava Adriaticketa na lokacijama: Tisak Media CCO1, Dancing Bear, Cro Fan Shop MALL of Split.