Koncertom Ane Lakić i Silvije Magdalene Šimić nastavlja se ovogodišnja MAGsezona

Koncertom Ane Lakić i Silvije Magdalene Šimić, u petak 3. lipnja 2022. godine nastavlja se ovogodišnja MAGsezonu u Salonu Jakova Gotovca u sklopu Hrvatskog doma Split.

Ana Lakić rođena je u Zadru, gdje je stekla osnovno i srednjoškolsko glazbeno obrazovanje u Glazbenoj školi Blagoje Bersa. Magistrirala je flautu na Umjetničkoj akademiji u Splitu 2014. godine, u klasi Ane Domančić i Marka Zupana. Godine 2018. završila je solistički magisterij na Universität für Musik und Darstellende Kunst Graz, u klasi Dietera Flury-ja – dugogodišnjeg prvog flautista Bečke filharmonije.

Aktivno se usavršavala na seminarima kod brojnih priznatih flautista, a kao solistica i komorna glazbenica nastupala je na brojnim kulturnim događanjima i glazbenim festivalima u Hrvatskoj i inozemstvu.

Silvia Magdalena Šimić srednjoškolsko glazbeno obrazovanje završila je u Glazbenoj školi Blagoje Bersa u Zadru, smjer glazbenik klavirist, u klasi profesorice Martine Stipčević Petani. Diplomirala je orgulje na Muzičkoj akademiji Sveučilišta u Zagrebu u klasi profesora Maria Penzara. Nastupa i sudjeluje na mnogim koncertima i seminarima. Aktivno se bavi sviranjem komorne glazbe i sudjeluje na brojnim natjecanjima.

Na koncertu koji započinje u 18:00 sati u Salonu Jakova Gotovca, splitska publika će imati prilike uživati u djelima: J. Demersseman, C. Reinecke, B. Bjelinski, J, Mouquet.

Udruga MAG potiče i podržava izvođenje hrvatskih skladatelja, pa će posebna glazbena poslastica biti i April-sonatina velikog hrvatskog skladatelja Bruna Bjelinskog čiji opus će se svakako naći i na ovogodišnjem 13. MAGfestivalu.

Organizator koncerta je Udruga mladih akademskih glazbenika (MAG), a suorganizator koncerta je Hrvatski dom Split.

 

Ulaz na koncert je slobodan!

https://www.udrugamag.com

https://www.hdsplit.hr/

#MAGsezona

Vizualni identitet: Pavle Sviličić

 

Program:

 

Jules Demersseman: Solo de Concert No. 6

 

Carl Reinecke: Ballade

 

Bruno Bjelinski: April-sonatina

I. Sunčano

II. Oblačno s grmljavinom

III. Opet sunčano...

 

Jules Mouquet: La Flûte de Pan

I. Pan et les Bergers

II. Pan et les Oiseaux

III. Pan et les Nymphes