Koncertom Srđana Bulata i Biljane Kovač počinju 8. Dani klasične gitare

U ponedjeljak 2.11. sa početkom u 19.30 sati u Sveučilišnoj galeriji Vasko Lipovac u Sveučilišnoj knjižnici započinje 8.međunarodni gitaristički festival Dani klasične gitare. Tom prilikom će koncert održati naš proslavljeni gitarist Srđan Bulat i altistica bogatog međunarodnog iskustva Biljana Kovač. Na koncertu će biti izvedena djela svjetskih majstora Caccinia, Handela, Weissa, Monteverdia, De Falle, Albeniza te mlade armenske skladateljice Kristine Arakelyan.

Ulaz na koncert je slobodan, ali se zbog ograničenog broja mjesta posjetiteljima preporuča da rezerviraju ulaznicu putem maila gitarasplit@gmail.com. Potrebno je doći dvadesetak minuta ranije na koncert te je obvezno nošenje zaštitne maske i pridržavanje fizičkog razmaka od 2 metra.

Dan kasnije, u utorak 3.11. u Muzeju grada Splita, sa početkom u 17 sati, koncert će održati jedna od najboljih svjetskih gitaristica današnjice, hrvatska kraljica gitare, Ana Vidović koja već trideset godina živi u SAD-u. Ona će pak izvesti program satkan od najsjajnijih bisera  svjetske gitarističke literature od razdoblja baroka pa sve do skladbi južnoameričkih skladatelja sa kojim oduševljava publiku i kritiku diljem svijeta. Ulaz na ovaj koncert se naplaćuje, a rezervacije se primaju putem maila info@danigitare.com.

Osmi Dani klasične gitare se odvijaju pod pokroviteljsvom Minstarstva kulture i meidja RH, Grada Splita i Talijanskog instituta za kulturu. I ove godine festival je nositelj prestižne EFFE etikete koju Europsko festivalsko udruženje (EFA) dodjeljuje odabranim festivalima u Europi koji se ističu promicanjem najviših umjetničkih vrijednosti, a ujedno su značajni za lokalnu zajednicu.

Organizator manifestacije je Udruga GitaraSt, a partneri su Muzej grada Splita, Sveučilište u Splitu, Počasni konzulat Talijanske republike u Splitu, TZ Split, Udruga Prokultura i Javna ustanova u kulturi Zvonimir Solin.

Više informacija o programu festivala može se naći na web stranici www.danigitare.com