Kreće peto izdanje projekta Utorkom u Galeriji: Fast Forward.

U utorak, 11. listopada 2016. u 20 sat u Galeriji umjetnina otvorit će se  jubilarno peto izdanje zajedničkog projekta Utorkom u Galeriji: Fast Forward. 

Ovogodišnje izdanje projekta služi kao svojevrsni rezime. Ovaj put riječ je o skupnoj izložbi odabranih autora koji su izlagali u sklopu projekta u protekle četiri godine. Za izložbu su odabrani sljedeći autori/ce: Dragoslav Dragičević, Lana Stojićević, Tina Vukasović, Đani Martinić, Tamara Bilankov, Petar Katavić, Katrin Novaković, Ante Duraković, Ela Gašperov, Igor Zdunić, Ivana Kevo, Oliver Mišura, Anita Miloš, Darko Škrobonja, Nina Kamenjarin i Hrvoje Pelicarić.

Izložbeni program pod nazivom Utorkom u Galeriji - Fast Forward pokrenut je 2012. Riječ je o svojevrsnoj suradničkoj platformi osmišljenoj s ciljem poticanja suradnje među najmlađim akterima splitske umjetničke scene. Putem jednodnevnih izložaba javnosti su se predstavljali studenti i studentice završnih godina Umjetničke akademije u Splitu. Kustoske poslove, pomoć u koncipiranju i realizaciji izložaba preuzimaju studenti i studentice povijesti umjetnosti Filozofskog fakulteta u Splitu. U radu im mentorsku potporu daju njihovi profesori, a Galerija umjetnina im je na raspolaganje stavila prostorne, tehničke i stručne resurse. Studentima srodnih fakulteta pružena je prigoda da na konkretnom poslu surađuju i da se na praktičan način upoznaju s muzejsko-galerijskim radom.

Izložbu možete pogledati do 30. listopada 2016.