KROVNA TEMA: Grozdana Ribičić

U srijedu 2. listopada, s početkom u 18:30 u Razredu Doma mladih (Ulica slobode 28,  južni ulaz, 3. kat)  na novom izdanju programa Krovna tema gostuje Grozdana Ribičić, ravnateljica Gradske knjižnice Marka Marulićaovogodišnja dobitnica Osobne nagrade Grada Splita za promociju čitanja i pismenosti te unapređenje knjižnične djelatnosti.

Grozdana Ribičić, knjižničarska savjetnica, s radom je započela u Gradskoj knjižnici Marka Marulića, najprije na Šolti, a nakon toga u Splitu. Kada je 2008. otvorena splitska Središnja knjižnica, postala je voditeljicom Odjela za djecu i mlade. U suradnji s različitim suradnicima, udrugama i institucijama osmislila je brojne inovativne i zanimljive programe i projekte, a jedan je od njih i održavanje okruglih stolova o zavičajnosti u knjigama za djecu i mlade. Osnovala je splitski ogranak Hrvatskog čitateljskog društva, a u njezinu mandatu predsjednice Komisije za čitanje Hrvatskoga knjižničarskog društva pokrenut je mrežni portal nacionalnih projekata poticanja i istraživanja čitanja.

Od samog početka zagovara knjižničarstvo i aktivno se zalaže za prava djece i mladih na knjigu, čitanje i pismenost. Važni su joj razvoj i promocija volonterstva, a posvećena je i javnom zagovaranju knjižnica, čitanja i različitih vrsta pismenosti. Od 2019. ravnateljica je Gradske knjižnice Marka Marulića u Splitu, kojoj je u 2022. godini Hrvatsko knjižničarsko društvo dodijelilo priznanje Knjižnica godine.

Novo izdanje programa Krovna tema prilika je za razgovor ne samo o knjižničarskom pozivu i književnosti, već i o navikama čitanja, o radu s djecom i mladima, kao i o brojnim projektima i inicijativama GKMM-a.

Razgovor će moderirati Dario Dunatov i Kristina Tešija, novinari s community radija KLFM. Snimka razgovora bit će dostupna za naknadno preslušavanje na web stranici radija KLFM.

Program "Krovna tema" provodi Multimedijalni kulturni centar Split u suradnji s community radijem KLFM, a  podržan je sredstvima Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske i Grada Splita.