"Kuća" Ivice Ivaniševića u splitskoj Bookvici

U ovotjednoj Bookvici, koja će se održati u četvrtak, 23. siječnja 2020., s početkom u 20:30 sati u splitskom klubu Quasimodo (Gundulićeva 26a/II) svoj najnoviji roman „Kuća“ (V.B.Z., 2019.) predstavit će splitski novinar i književnik IVICA IVANIŠEVIĆ.

Autor, od kojeg smo navikli čitati vedre, duhovite romane, „Kućom“ je „iskoračio u tamu“ i napisao dosad najturobniji roman, koji govori o stvarnosti u kojoj živimo, što ne znači da nije ostao vjeran sebi, svojem besprijekornom stilu, gipkim rečenicama i svježim metaforama.

S voditeljicom Bookvice Patricijom Horvat razgovarat će o temama koje provlači kroz knjigu: samoći, starosti, smrti, obiteljskim i drugim međuljudskim odnosima, ali i o pisanju i čitanju kao njegovim životnim izborima, o stanju na književnoj sceni i stanju u društvu općenito.

Kao i svaki put u Bookvici, netko iz publike dobit će knjigu na dar.

Ukratko o autoru:

Ivica Ivanišević rođen je 1964. godine u Splitu. Sociologiju je diplomirao na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. Bio je novinar i urednik u Nedjeljnoj Dalmaciji, Feral Tribuneu i Slobodnoj Dalmaciji, gdje je danas komentator. 

Objavio je sljedeće knjige: Smoje – biografija (Vuković & Runjić, 2004.), Sto mu jelenskih rogova (eseji o stripu, V.B. Z, 2004.), Krovna udruga i druga drama (koautorstvo s Antom Tomićem, Fraktura, 2005.), Split za početnike – abeceda grada (koautorstvo s Renatom Baretićem, Znanje, 2015.), Ulaz za djecu i vojnike (kratke proze, Hena com, 2015.), U sedlu je tijesno za dvoje (roman, Hena com, 2015.), Otpusno pismo (roman, koautorstvo s Marinom Vujčić), Primavera (roman, Hena com, 2016.), Knjiga žalbe (roman, V.B.Z., 2016.), Klanjam se (roman, Hena com, 2017.).

Piše dramske tekstove te scenarije za film i televiziju.