KulaKula OFF: "Vla - Vla - Vlajland Cabaret"

Ovogodišnji KulaKula festival po prvi put ima i off program u sklopu kojeg vas očekuju kazališne predstave i glazbene poslastice.
Off program započinjemo 10.07. uz hrvatsku premijeru monodrame "Vla -Vla - Vlajland Cabaret".

Vla-Vla-Vlajland Cabaret
Autor teksta i redatelj: Ivan Leo Lemo
Uloga: Ecija Ojdanić
Kostimografkinja: Martina Ptičar
Skladatelj glazbe: Zvonimir Dusper

“Vla-Vla-Vlajland Cabaret” nova je predstava Kazališta Moruzgva koja je, zapravo, nastavavak hit koprodukcije kazališta Kerempuh i Kazališta Moruzgva Cabaret „Preko veze”. U tom je prethodnom cabaretu posebnu simpatiju publike privukao lik Vlajne čistačice koja se na posebno smiješan način borila za svoju egzistenciju i u toj borbi doživjela razne spoznaje atipične za vlastitu stereotipsku poziciju. Naravno, sve u svrhu zabave i pouke publici.

Tu je našu, narodnu feministicu i zdravorazumsku heroinu u obruču patrijarhalnog i tranzicijskog društva sudbina odvela, kao i mnoge građane naše zemlje, u Njemačku. Ova epizoda njezinih pustolovina prati kulturološke nesporazume i melodramatske zavrzlame koje su je snašle u toj zemlji snova mnogih naših gastarbajtera. Kao i svaki cabaret i ovaj je dramaturški prošaran satiričnim pjesmicama, gangama. Ono što je posebno zanimljivo jest činjenica da se fabularno predstava dotiče i korona virusa te fikcionalizacijom stvarnosti objašnjava kako se zapravo korona virus proširio svijetom i kakve veze s tim ima naša pitoreskna Vlajna.
Ovaj je cabaret i svojevrsni hommage velikanki dijalektalne stand up forme Neli Eržišnik.

Ulaznice potražite na entrio.hr
Cijena: 60,00 kn / Na dan izvedbe: 80,00 kn

Kupite svoje ulaznice Mastercard® ili Maestro® karticom i ostvarite 10% popusta

Fizičke ulaznice potražite od 23.06 na prodajnim mjestima:
-ured TZ Trogir
- optika Ghetaldus, Marmontova 8 - Split