Ljetno kino Bačvice otvara vrata

Sezona uživanja u filmovima na otvorenom kreće ovoga petka u jedinstvenom ambijentu Ljetnog kina Bačvice i to s pobjednikom prošlogodišnjeg Festivala mediteranskog filma Split, sjajnim marokanskim filmom "Život mi dobro pristaje", redatelja i scenarista Al Hadija Ulad-Mohanda. Budući da nije bio u redovnoj hrvatskoj kino distribuciji, jedinstvena je ovo prilika za za provjeriti zbog čega je baš ovaj film osvojio publiku koja mu je dala prosječnu ocjenu od visokih 4,6.

Kino Mediteran i Centar za kulturu i cjeloživotno obrazovanje Zlatna vrata pozivaju vas da i ostatak produženog vikenda provedete uz sedmu umjetnost pod vedrim nebom. Dašak hollywoodske produkcije donose "Mala sirena" i "Čuvari galaksije Vol. 3", a Ljetno kino Bačvice sudjeluje i u programu obilježavanja 15 godina Hrvatskog audiovizualnog centra za koji se ulaznice prodaju po simboličnoj cijeni od 2 eura. Prikazat će se kino hit iz 2013. "Svećenikova djeca", a na Dan državnosti, prigodno, glazbeni dokumentarac "Glasnije od oružja" o zanimljivom fenomenu domoljubnih pjesama.

Tijekom čitavog ljeta u planu su brojna filmska iznenađenja, gostovanja i premijere, a program će se objavljivati na tjednoj bazi. Ulaznice se prodaju po cijeni od 5 eura za komercijalne naslove i 4,5 eura za nezavisni program i sinkronizirane dječje filmove, dok za one koji u kino planiraju bježati češće Kino Mediteran kartica vjernosti osigurava 0,5 eura popusta na redovnu cijenu karte i svaki pet dolazak u kino gratis.

Blagajna na Bačvicama otvara se sat vremena prije početka projekcije, a u prvom tjednu sezone sve projekcije počinju u 21:00 sat. Detalji o filmovima osim na našem webu nalaze i na društvenim mrežama: Facebook i Instagram: @kinobacvice.