Maja Prgomet izlaže "Let the Music Play Vol. 1"

Nogometnim 'riječnikom', ona je igrač koji pravi razliku. Posebice kada je koncertna fotografija u pitanju, jer imati je na terenu, znači i biti siguran da će potezom majstora donijeti kadar koji je za klasu ili dvije bolji od kolega iz mainstream medija. U pitanju je naša kolegica u dugogodišnjem volontiranju Maja Prgomet koja ove subote u Fotoklubu Split javnosti predstavlja svoju prvu samostalnu izložbu nazvanu "Let the Music Play Vol. 1". Na 26 fotografija velikog formata nalaze se sjajni momenti domaćih i inozemnih glazbenika zbog kojih se Maja satima i satima gužvala u prvim redovima, tegleći tešku fotografsku opremu i umjesto da se zabavlja ona je radila...

"Ono što artistički karakterizira lepezu odabranih fotografija niz je zarobljenih trenutaka kreativnog glazbenog izražavanja, gdje nam gotovo svaka Majina fotografija nudi priliku da zavirimo u trenutak intimne emocije glazbenika, kao i onu posebnu vezu koja se na pozornici stvara između publike i izvođača. (...) Izložba nam pruža mogućnost da je sagledamo i u njezinoj reporterskoj dimenziji jer, bez ikakve patetike, kroz ovu izložbu očima čujemo soundtrack glazbe koja je obilježila protekle koncertne sezone", stoji u dijelu predgovora kojeg je napisala profesorica Berislava Gizdić.

Ljubav prema fotografiji kod Maje se razvila nedugo nakon završene gimnazije, a u potpunosti joj se posvetila 2009., od kada radi kao freelance fotografkinja. Jedna je od osnivačica projekata Split fotomaratona i Help-Portrait Split te jedna od organizatorica "splitske.tiramole", izložbe mladih neafirmiranih fotografa. Članica je Zbora fotoreportera i članica nadzornog odbora Fotokluba Split, te urednica fotografije na našem portalu, a od ove godine otvorila je i vlastiti fotografski studio "Testudo".

Izlagala je na dvadesetak skupnih izložbi u zemlji i inozemstvu, dobila nekoliko nagrada stuke, od kojih se posebno izdvaja nagrada "Ivo Fabijan" u sklopu projekta Hrvatska novinska fotografija 2011.

Kako to naša Prgometica "radi razliku" moći ćete pogledati u Marmontovoj od ove subote u 21 sat, pa sve do 25. rujna. Vidimo se!