Maksim Mrvica ostao dosljedan sebi

U sklopu turneje Adriatic Tour 2015., šibenski pijanist Maksim Mrvica je zasvirao u čarobnom ambijentu kule Karmelengo u Trogiru i time predstavio album "Mezzo e Mezzo". Kroz 'Jadransku turneju' se, nakon opatijske Ljetne pozornice, trogirskoj publici predstavio jednostavnom energijom i klasičnim repertoarom.

Gledajući kako se kula puni, moglo se naći po koje slobodno mjesto tek u zadnjim redovima, što govori o rasprodanim ulaznicama koje su se prodavale po cijeni od 150 kn i 180 kn.

Atraktivan program koncerta bio je podijeljen u 2 bloka. Prvi blok Maksim je otvorio skladbom Nostradamus, a onda su redom uslijedili tema iz filma Kum, Chopinova balada u G-molu, Listzova mađarska rapsodija br. 2, te Child in Paradise koju je s njim otpjevala Hana Huljić, kćer Tonća Huljića.  



U pauzi između blokova puštena je kratka desetominutna retrospektiva njegove karijere - od samog početka do danas.

Drugi blok otpočeo je u drugačijoj postavi - pridužio mu se ostatak benda, te tri hrvatske gudačice i čelistica i to sa slavnom Queen-ovom ''Bohemian rhapsody'',  a završio njegovom, kako kaže, najdražom - Mission impossible. Izuzetnu izvedbu na kraju potaknuo je publiku na bis.

Ovaj klavirski virtuoz ostao je dosljedan svome stilu - s malo interakcije sa publikom i puno emocija definitivno nije nikoga razočarao ni ovog puta.