Matej Meštrović i Ansambl violinista Kinor

Pijanist i skladatelj Matej Meštrović u suradnji sa splitskim Ansamblom violinista KINOR koji djeluje pod umjetničkim vodstvom violinistice Evgenije Epshtein, na koncertu 17. veljače (u 20 sati) u koncertnoj dvorani Hrvatskog doma Split, donosi novo čitanje jednog od najpoznatijih baroknih djela – Četiri godišnja doba Antonija Vivaldija, i to u vlastitoj obradi za ansambl violina i klavir.

„Kada sam bio mali, prišao mi je Vivaldi i rekao mi je - Jednoga dana kada narasteš, poigraj se sa mnom kao da si dijete“. To je rečenica koja možda najbolje opisuje način na koji je MATEJ MEŠTROVIĆ pristupio ovom djelu. Njegov inovativni pristup obradi djela nije samo sofisticirano kopiranje prošlosti već uplitanje u duboki odnos s Vivaldijevom strukturom i fakturom koja vodi u inovaciju. Meštrović se neometano i bez straha igra s Vivaldijevim djelom i u njemu traži prostor za vlastitu autorsku intervenciju.

Od 12. 11. 2021. odlukom Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske za ulazak u javne ustanove pa tko i Hrvatski dom Split potrebno je predočiti EU digitalnu COVID potvrdu.

Ulaznice možete kupiti:
- Putem online servisa adriaticket.com i croația-ticket.com
- Na dan izvedbe sat vremena prije početka koncerta na blagajni Hrvatskog doma Split.
- Preko partnera sustava Adriaticketa na lokacijama: Tisak Media CCO1, Dancing Bear, Cro Fan Shop MALL of Split.