"Miš u toću" - prva ovosezonska premijera u Gradskom kazalištu lutaka Split

Prva ovosezonska premijera u Gradskom kazalištu lutaka Split predstava je MIŠ U TOĆU, autorice i dramaturginje Ivane Vuković, u režiji Ivana Plazibata. Nakon uspješne suradnje na nagrađenoj predstavi „Lažeš, Melita“, autorski dvojac ovog će puta ispričati priču o divljenju vlastitim uzorima, ali i samopouzdanju i važnosti vjerovanja u vlastiti talent u vremenu spektakla, superzvijezda i influencera.

Megapopularan chef Mačor Čili, nakon uspješne televizijske karijere, teško nalazi restoran u kojem će nastaviti biti zvijezda. U svom lutanju susreće meganepoznatu Mišku Sol koja sa sobom vjerno nosi bakine recepte s kojima često i eksperimentira dok sanja da će jednog dana postati prava kuharica. 

Suradnik za scenski pokret je Damir Klemenić, kostimografkinja Ana Marin, scenografiju potpisuje Tina Vukasović, a glazbu Bojan Brajčić i Željana Cvitanović.

U predstavi igraju Ana Marija VeselčićFranjo Đaković i Milena Blažanović.

Nakon premijere, predstava će igrati u slobodnoj prodaji u ponedjeljak, 21.9. i utorak 22.9. s početkom u 18 sati te ponovno nakon Festivala Mali Marulić koji počinje 28. 9 i trajat će do 3.10.

GKL Split predstave u svojoj dvorani izvodi u skladu s propisanim epidemiološkim mjerama. Broj ulaznica u prodaji je ograničen kako bi se održao preporučeni razmak među sjedalima, a prostor se redovito dezinficira. U kazalištu je potrebno nositi masku. Na ulazu su osigurani tepisi s dezinficijensom, higijenski pultovi, a svakom posjetitelju bit će izmjerena temperatura.. GKL Split moli publiku da svoje ulaznice, ako su u mogućnosti, svakako kupuju online putem servisa Croatia Tickets. Ulaznice se i dalje mogu kupiti i na blagajni kazališta, uz prethodnu rezervaciju telefonom 021/395968 ili putem maila prodaja@gkl-split.hr.