'Moja Smrt i ja'' - cirkusko lutkarska prestava u Domu mladih

U ponedjeljak 12.7.2021. u 20:00 na Maloj sceni Doma mladih Petra Najman izvest će predstavu u nastajanju „Moja smrt i ja“ u kojem kroz cirkuske i lutkarske elemente obrađuje temu smrtnosti.

'Moja Smrt i ja'' je autorski projekt Petre Najman na kojem je započela rad inspirirana periodom u kojem je bila ozlijeđena nakon pada s trapeza. Padom s trapeza simbolički umire i ulazi u stanje tjelesne beživotnosti gdje se postupno upoznaje sa vlastitom smrti, te nam priča o tome koristeći trapez, plesnu akrobatiku i lutkarske elemente.

Ulaz je besplatan!

Rad je izabran putem otvorenog poziva Cirkuske rezidencijalne mreže - inicijative šest organizacija suvremenog cirkusa iz pet hrvatskih gradova, osnovane s ciljem doprinosa razvoju regionalne cirkuske scene. Do kraja 2021. godine Cirkuska rezidencijalna mreža ugostit će 9 projekata suvremenog cirkusa i srodnih izvedbenih formi iz Hrvatske, Slovenije i Srbije.

O autorici:
Petra s 12 godina otkriva cirkus u cirkuskoj udruzi Cirkorama iz Zagreba. Zaljubljuje se u tu vrstu umjetnosti i s Cirkoramom počinje raditi svoje prve cirkuske predstave (Danse Macarbre- pokušaj vertikalnog povratka, I do you do) i ostale brojne performanse. S 18 godina odlazi u Francusku u cirkusku školu Turbul izučavati cirkusku pedagogiju za djecu i mlade. Nakon završene godine i dobivene diplome cirkuskog pedagoga upisuje profesionalnu cirkusku formaciju Piste d'Azur gdje trenutno usavršava svoje cirkusko i umjetničko znanje i specijalizira statični trapez kao osnovnu disciplinu.

 

Ideja i izvedba: Petra Najman
Mentorica za elemente lutkarstva: Marijana Matković
Mentorica za akrobatski pokret: Marina Cherry
Svjetlo i vanjsko oko: Nikola Mijatović
Izrada lutke: Kazalište lutaka Arketal
Produkcija: Cirkorama