Mozartine i Medicine Hat College Girls' Choir održat će koncert na Rivi

Nakon što će zadarska publika imati priliku uživati u prekrasnim izvedbama ovog sastava, na svoje će doći i splitska publika jer Mozartine sa svojim gostima nastavljaju mini turneju.

Drugi koncert će se održati u Splitu na Rivi na otvorenoj pozornici 25. srpnja u 20 sati.

Mozartine su ženski zbor koji izvodi klasičnu glazbu te nastupa uz renomirane hrvatske orkestre. Zborašice su redoviti gost na brojnim humanitarnim i prigodnim događanjima, kao i na televiziji i radiju, a za svoje nastupe su osvojile i brojne nagrade.

Osim čestih nastupa po Hrvatskoj, mogu se pohvaliti i brojnim gostovanjima diljem svijeta. Posebna radost im je ugošćivati odlične inozemne sastave,što je situacija i ovoga puta kada ugošćuju Medicine Hat College Girls' Choir iz Kanade koji osim nastupa u Splitu dan ranije pjeva i u zadarskom sv. Donatu.

Ovaj kanadski zbor je nastupao po brojnim destinacijama, a neke od najistaknutijih su Europa Cantat International Choral festival u Utrechtu u Nizozemskoj (2009.), Canada-Cuba Choral Music Festival (2011.), Aberdeen International Youth Festival u Škotskoj (2013.), te Ihlombe South Africa Choir Competition and Festival na kojemu su osvojili i najvažniju nagradu. Iako zbor ima jako gust raspored, uvijek se vesele otkrivanju novih mjesta i upijanju čari lokalnih zajednica.

Djevojke će na njihovom putu i nastupu voditi dirigent Bradley van Middelkoop koji je s njima od 2008. godine, a pijanist Constantine Shandro pratit će ih instrumentalno tijekom koncerta.

Koncert je besplatan, a glavni organizator je Djevojački zbor Mozartine.