Na Split Formatu ovaj vikend vas očekuje zanimljivi program – FOTO SAFARI i radionica cijanotipije!

Nakon što je u ponedjeljak izložbom finalista_kinja u splitskom Fotoklubu otvoreno četvrto izdanje Split Format festivala fotografije, festival se ovaj vikend nastavlja zanimljivim programima. U subotu, 19. listopada s početkom u 10 sati ispred Sveučilišne knjižnice u Splitu krenut će se na još jednu FOTO SAFARI turu – ''Split 3: nekad i danas''. Obilazak Splita 3 vodit će turistička vodičica Gabrijela Terze koja će nas upoznati s prošlosti i sadašnjosti tog famoznog splitskog kvarta, a kako je safari zamišljen kao fotografski, svi sudionici bi trebali imati fotoaparat ili fotografirati s mobitelom. Za pitanja o fotografiji, zakonima kadra, kompozicije, svjetlosti, fotografiranja arhitekture, na raspolaganju će biti Vicko Vidan, potpredsjednik Fotokluba Split i voditelj tečaja u klubu. 

U nedjelju, 20. listopada, od 10 do 12 sati održat će se radionica cijanotipije pod stručnim vodstvom fotografkinje Anđele Vidić. Starom fotografskom tehnikom cijanotipije polaznici i polaznice će izrađivati vlastite majice za uspomenu s motivima razglednica i poznatih fotografija članova Fotokluba Split.

I za foto safari turu i za radionicu cijanotipije sudjelovanje je besplatno, a broj mjesta je ograničen te se za sudjelovanje potrebno prethodno prijaviti na info@fotoklubsplit.hr