Nagrađivani kalifornijski fotograf Nicolo Sertorio izlože u Dioklecijanovim podrumima

Hrvatska udruga likovnih umjetnika Split poziva Vas na  izložbu On the road ( ''Na cesti'')  američkog fotografa Nicolo Sertorio u Dioklecijanovim podrumima.   

Izložba je realizirana u suradnji HULU Splita s Muzejom grada Koprivnice  i pod pokroviteljstvom  Grada Splita i Veleposlanstva Sjedinjenih Američkih Država.

Izložba se može besplatno pogledati od ponedjeljka 4. srpnja do 15.srpnja 2016.  ( radno vrijeme Dioklecijanovih podruma:  ponedjeljak- subota 8.30-22:00h).  

 

Predavanje o fotografiji, subota 9. srpnja 12:00h

Fotograf Nicolo Sertorio i kustosica Draženka Jalšić Ernečić će za sve zainteresirane  u subotu 9. srpnja u 12.00h  održati u Dioklecijanovim podrumima predavanje i uz neformalno druženje umjetnik će govoriti o svom iskustvu profesionalnog fotografa koji živi i djeluje na širem području sjeverne Kalifornije.  Svoj rad predstavit će i fotografijama koje nisu predstavljene u postavu izložbe, a odnose se na ciklus snimljen u ožujku 2016. godine na relaciji između San Francisca i Houstona.

Kako je Nicolò Sertorio kao umjetnik u više navrata sudjelovao na svjetski poznatom kultnom festivalu Burning Man nastojat će slikom i zvukom dočarati djelić umjetničke atmosfere iz Black Rock Cityja.

Svi posjetitelji će na predavanju dobiti i opsežan katalog izložbe.