Naučite osnove snimanja kamerom na radionici Borisa Poljaka

Pod mentorstvom nagrađivanog snimatelja i direktora fotografije Borisa Poljaka, Kino klub Split organizira praktičnu radionicu Snimanja i vizualnog pripovijedanja u sklopu edukativnih programa za građane. Radionica će se održati od 24. do 28.listopada u prostorijama Kino kluba, a namijenjena je svima onima koji žele naučiti osnove snimanja i upravljanja kamerom.

Kino klub Split organizira set praktičnih radionica koje polaznike usmjeravaju u različite metode stvaranja i produkcije.  U sklopu edukativnih programa  održat će se radionica Snimanja i vizualnog pripovijedanja pod mentorstvom Borisa Poljaka. Radionica će trajati od 24. do 28. listopada u prostorijama Kino kluba Split (Dom omladine), a na nju se mogu prijaviti svi zainteresirani koji se žele upoznati s osnovama snimanja. Kroz radionicu se obrađuju iduće tematske cjeline: uvod; osnovne tehničke karakteristike kamere i osnove snimanja; analogni i digitalni zapis; formati; problematika rasvjete na filmu; upoznavanje s rasvjetnim tijelima i dodatnom opremom; vježbe; kreativno oblikovanje ideja i snimanja na terenu.

Za redovne članove kluba sudjelovanje na radionicama je besplatno, dok za sve ostale cijena trodnevne radionice iznosi 150 kn*. Prijave na radionicu otvorene su do 10. listopada, a možete se prijaviti putem prijavnog obrasca. Broj polaznika je ograničen, a u slučaju povećanog interesa, selekcija će se napraviti na osnovu kvalitete prijave.

Boris Poljak rođen je 1959. godine u Splitu, gdje je završio gimnaziju i studirao pravo. U Kino klubu Split od 1978. sudjeluje u realizaciji desetak neprofesionalni filmova kao snimatelj ili autor. Od 1988. profesionalno se bavi filmom. Kao direktor fotografije snima preko pedeset kratkometražnih (dokumentarnih i eksperimentalnih) filmova te tri dugometražna igrana filma i nekoliko dugometražnih dokumentarnih filmova. U svojstvu redatelja snima sedam filmova od kojih su tri u koautorstvu s Damirom Čučićem. Dugogodišnji je član Kino kluba Split i Hrvatskog filmskog saveza. Voditelj je mnogih snimateljskih radionica (Medijska škola „Ante Peterlić“, Kino klub Split itd.) Nagrađen je brojnim nagradama na domaćim i međunarodnim festivalima, od kojih su najznačajnije nagrade u Nyonu i Karlovym Varyma i Oberhausenu. Živi i radi u Splitu.

Više detalja o pojedinim programima i predavačima možete pronaći na stranicama Kino kluba Split ili poslati upit na produkcija@kinoklubsplit.hr.

*Napomena: za prve tri radionice u organizaciji kluba plaća se participacija u iznosu od 150 kn. Nakon završene tri radionice polaznici se mogu učlaniti u klub, te dalje radionice pohađati besplatno uz uvjet redovnog članstva. Novi članovi koji prethodno nisu pohađali edukativne programe ili nisu redovni članovi, također imaju obvezu plaćanja prve tri radionice u organizaciji kluba.

Edukativne programe Kino kluba Split financirali su HAVC, DHFR i Grad Split. Rad Kino kluba podržavaju Zaklada Kultura nova, HAVC i Grad Split.