Nina Violić kreće na veliku Kino Mediteran turneju, na Bačvicama gostuje Motovun Film Festival

Ljubitelji ljetnih kina ovog tjedna na slatkim mukama, čeka ih sedam dana pravih filmskih poslastica! Kino Mediteran na nikad veću turneju ide s Ninom Violić, scenaristicom i redateljicom filma "Baci se na pod" za kojeg je na Pula Film Festivalu nagrađena Brezom za najbolji debitantski film.

Poznata glumica osobno će na svim projekcijama predstaviti svoj prvijenac i odgovarati na pitanja publike, a ovog tjedna stiže u kina u Supetru, Bolu, Selcima i Jelsi. Turneja se nastavlja već idući tjedan gostovanjima u Hvaru, na Mljetu i Lastovu, a završava 8. kolovoza u Cavtatu. Film "Baci se na pod" pobjednik je Festivala mediteranskog filma Split prema odluci mladog žirija, a uz Ninu Violić glumi Goran Bogdan i dječak Bruno Frketić Bajić. Kroz cijelu radnju filma, u kojem pratimo obitelj koja prolazi kroz razvod braka, provlači se optimistični ljetni hit TBF-a "Pas sa plastičnim plaštom".

U Ljetno kino Bačvice od petka do nedjelje u goste stiže Motovun Film Festival. S Brda filmova u Split šalju najnovije naslove iz njihova službenog programa: dugometražni "Rodeo" (Lola Quivoron), "Nevjerojatno ali istinito" (Quentin Dupieux), i "Cure, cure, cure" (Alli Haapasalo). Kao uvod prikazat će se i kratkometražni "Sakupljač" (Danijel Žeželj), "Dječak" (Hrvoje Mabić), te zadnjeg dana srpnja "Snjeguljica" kojeg će osobno predstaviti redateljica filma Lana Barić i selektorica MFF-a Inja Korač.

U utorak se na Bačvicama prikazuje "Groznica subotnje večeri", legendarni plesni hit iz 1977. godine, u kojem je John Travolta publiku zaveo kao Tony Manero, mladić koji vikende provodi u diskotekama Brooklyna.
Kino Mediteran i u ostatku svojih kina donosi kombinaciju hitova i najnovijih filmova. Ljubitelj horora doći će na svoje s novim filmom "Men", a najmlađi imaju odličan povod za odlazak u kino jer stiže sinkronizirana "DC Liga Super-ljubimaca". Kino Mediteran i dalje 'vrti' novi Top Gun i Elvisa, a ljetna kina idealno su mjesto za pogledati "Drive My Car" dobitnika Oscara za scenarij i najbolji međunarodni film, kao i filmove "Košnica" i "Janje" koji su bili na popisu 15 najboljih filmova godine.

Raspored svih projekcija može se pronaći na: www.kinomediteran.hr