Nova božićna slikovnica sa splitskim potpisom - krenite u potragu za čarobnim keksićima

Prva slikovnica iz novopokrenute biblioteke Slatkopedija vodi vas u potragu za čarobnim keksićima koja će rezultirati važnim životnim poukama.

Iz pera urednice Slatkopedije, najstarijeg novinarskog portala specijaliziranog za slastice i slastičarstvo, izašla je prava blagdanska priča naslovljena „U potrazi za čarobnim božićnim keksićima“. Ova slikovnica prva je slikovnica iz novopokrenute biblioteke Slatkopedija. Tekst slikovnice potpisuje Splićanka Kate Bošković, a ilustracije Ogulinka sa splitskom adresom, Matea Erceg iz obrta 13. kat, koja potpisuje i ilustracije na svim prethodnim Slatkopedijinim proizvodima.

Slikovnica „U potrazi za čarobnim božićnim keksićima“ predstavlja toplu blagdansku priču ispunjenu mirisima i okusima najukusnijih božićnih keksića. Čitajući slikovnicu i tragajući za čarobnim božićnim keksićima, djeca će otkriti velike i važne životne pouke.

Osim tople priče i predivnih ilustracija, u slikovnici se nalazi i recept za pripremu čarobnih keksića, a tu je i prostor predviđen za dječji crtež samih keksića ili pak za fotografiju omiljenih keksića.

Posebnost ove slikovnice namijenjene djeci predškolske i rane školske dobi jest i ta da je pisana velikim tiskanim slovima pa je djeca mogu čitati potpuno samostalno. U stvaranju same slikovnice (osmišljavanju glavnog lika, kao i samog izgleda keksića) sudjelovala je i Katina šestogodišnja nećakinja Ivona pa je slikovnica u cijelosti napravljena po dječjim željama.

“Pomisao da će djeca tonuti u slatke snove uz moje riječi i da će mnoge obitelji uživati u zajedničkoj pripremi ovih čarobnih keksića čini me izrazito sretnom i počašćenom — jer ne dobije svatko priliku da svojim radom zasladi najvažnije dane u životu svakog pojedinca — dane djetinjstva.” – rekla je autorica slikovnice Kate Bošković, iskoristivši priliku da zahvali poduzećima koji su omogućili da ova slikovnica ugleda svjetlo dana: Dada&RoccoGradska kavana RomanaSuper trend d.o.o.Diva Pastry Shop Slunj i Babyroom.hr.

Slikovnica je na tržište došla u pravi trenutak – tik pred božićne blagdane koje će mnoge obitelji zasladiti upravo ovom pričom, ali i pripremom čarobnih keksića. Za sada je po cijeni od 69 kuna dostupna preko Slatkopedijinog webshopa, no Kate kaže da nas u ovom tjednu čekaju i vijesti o drugim prodajnim mjestima na kojima će se moći kupiti slikovnica.

Treba napomenuti da svi oni koji odaberu kupiti slikovnicu preko webshopa Slatkopedija do 10. prosinca sudjeluju u prikupljanju sredstava za liječenje malene Kiare Goršić iz Šibenika jer će Slatkopedija od svakog prodanog primjerka odvojiti 10 kn te će na kraju prikupljeni iznos uplatiti na račun Kiarine majke.

Na samom kraju Kate poručuje kako vjeruje da su slikovnicu tiskali u dovoljnom broju primjeraka, ali bit će jako sretni ako ih vi razuvjerite.

Fotografija: Slatkopedija