Novi datumi rasprodanih projekcija FMFS filmova

Prva četiri dana 13. Festivala mediteranskog filma Split u potpunosti su rasprodana, pa su zbog velikog interesa organizatori osigurali reprizne projekcije u ljetnom kinu "Bačvice".

Revija kreće filmom "Sin" (13.7.), nastavlja se s "Yalda, noć oprosta" (15.7.) i "Sole" (19.7.), a "Mater" Jure Pavlovića koja je prikazana na otvaranju na rasporedu je 20. srpnja. Već sad su rasprodane i projekcije filmova koji će zatvoriti ovogodišnji FMFS, pa se "La Llorona" reprizira 18. srpnja, a film "Pljačka stoljeća" 23. srpnja.

Večeras je u ljetnom kinu “Bačvice” hrvatska premijera filma "Yalda, noć oprosta", koja s ovogodišnjeg Sundance Film Festivala stiže s glavnom nagradom žirija. Radnja filma inspirirana je stvarnom iranskom TV emisijom, u kojoj se prati život  22-godišnje Maryam koja je osuđena na smrt zbog ubojstva puno starijeg supruga. Prema iranskom zakonu, obitelj žrtve može dati oprosti i poštedjeti život ubojice, a jedina osoba koja može spasiti Maryam je Nasserova kćer Mona. Jedini uvjet je da se pojavi na popularnoj TV emisiji uživo u kojoj će se odluka donijeti pred milijunima gledatelja.

U program “Ješke” večeras se prikazuje krati film “Kućica” redatelja Jakova Nole, u kojoj pratimo rastavljenog muškarca srednjih godina koji provodi ljetovanje sa svojom majkom, daleko od grada i problema.

Ulaznice za FMFS, kao i za reprizne projekcije mogu se kupiti na www.fmfs.hr ili na blagajni Bačvica od 20 do 22 sata.