Obljetnica rođendana Arsena Dedića na Tvrđavi Barone

Treba se bezuvjetno predati godinama. – ili kako je jednom rečenicom Arsen Dedić opisao prolaznost ljudskog života i vremena koje podrazumijevamo riječju godina. U utorak, 28. srpnja Arsenu bi bile 82, a upravo tim povodom Tvrđava kulture Šibenik toga dana na Tvrđavi Barone organizira projekciju filma Moj zanat. Dokumentarac nadahnutog umjetničkog formata, snimljen je 2014. godine u crno-bijeloj tehnici pod redateljskom palicom Mladena Matičevića.

Film je u Šibeniku premijerno prikazan još 2014., i to uoči zajedničkog Arsenovog nastupa sa suprugom Gabi i sinom Matijom na Tvrđavi sv. Mihovila. U utorak ćemo se nanovo podsjetiti na Arsenovu, ne samo kantautorsku veličinu, već i na osobni život kojeg kroz film pratimo od Arsenovih skromnih dječačkih dana pa sve do vremena kada je formiran kao svestran umjetnik, cijenjen u međunarodnim okvirima. Projekcija dokumentarca Moj zanat još je jedan od podsjetnika na Arsena od kojeg uvijek možemo nanovo učiti i nanovo ga interpretirati u različitim periodima naših života, što je bogatstvo koje za sobom ostavljaju tek rijetki.                      

Tvrđava kulture Arsenove je rođendane i dosad obilježavala koncertima na kojima su, među brojnim umjetnicima, sudjelovali i Matija Dedić i Gabi Novak, Lea Dekleva, Jazz orkestar HRT-a, Klapa Maslina, Zoran Predin i Damir Kukuruzović… U ovoj godini, koja je ujedno i peta obljetnica smrti jednog od najvećih hrvatskih umjetnika, Arsenu je Šibenik odao i trajnu počast, imenovanjem novog gradskog javnog prostora Kućom umjetnosti Arsen, koja će novim generacijama, djelujući pod Arsenovim patronatom, predstavljati i poticati razvoj umjetničkih vrijednosti koje je i Arsen zagovarao.

Početak projekcije filma Moj zanat na rasporedu je u 21:30 sati, a ulaz je slobodan za članove Kluba prijatelja, kao i za sve ostale posjetitelje s važećom dnevnom ulaznicom.

Organizator događanja Tvrđava kulture ističe kako će se projekcija održati u skladu sa svim preporukama Nacionalnog stožera i uz pridržavanje epidemioloških mjera.