Od nogometne histerije pobjegnite na FMFS

Nakon sjajne, i ponovno rasprodane, srijede na FMFS-u, kinoteka "Zlatna vrata" i ljetno kino "Bačvice" danas se čine kao jedina mjesta na kojima možete zaobići nogometnu histeriju. Redatelj Daniel Sanchez Arevalo i glumac Quim Guiterrez sinoć su osobno predstavili svoj film "Velika španjolska obitelj" koji je pobrao do sada najveći pljesak FMFS publike, a danas od 18 sati u Galeriji umjetnina svi zainteresirani moći će ih upoznati i postaviti im pitanja na "Ćakuli s gostima".

Istovremeno, u kinoteci Zlatna vrata u programu je besplatna projekcija glazbenog dokumentarca "Ljuljaška", dok će na istom mjestu u 19:30 sati ovogodišnji član dugometražnog žirija Nebojša Slijepčević prikazati svoj kratki "Muški film". Potom će španjolska redateljica Primavera Ruiz osobno predstaviti svoj odličan film "Ana i ja", koji prati njenu zanimljivo i sve samo ne tipičnu obitelj.

Pola sata prije utakmice Hrvatske i Brazila u ljetnom kinu "Bačvice" autori Igor Jelinović, Tomislav Luetić i Josip Lukić predstavit će svoj kratki film "Snig u Splitu", a filmski dan će završiti talijanskom dramom "Sretne godine", poznatog redatelja Daniela Luchettia ("La nostra vita" i "Mio fratello e figlio unico").

Nakon filma i utakmice, zabava se nastavlja ispod borova kina "Bačvice" uz Yem DJ kolektiv.

Na filmove "Ana i ja" (Kinoteka 19:30) i "Sretne godine" (Bačvice 21:30) vodimo najsretnije besplatno. Dovoljno je na email karte@split.com.hr poslati svoje podatke, a o preuzimanju ćete biti obaviješteni putem emaila. Sretno! ;)