Otvoren je natječaj Kaštelanske štorije 2022.

U povodu Dana Grada Kaštela, Gradska knjižnica Kaštela raspisuje Literarno–likovno–filmski natječaj na temu Kaštela pod naslovom „Kaštelanske štorije 2022.“.
Natječaj je otvoren do 12. veljače 2022. godine, a u istome mogu sudjelovati državljani Republike Hrvatske – djeca i odrasli.

Literarni radovi poslani na natječaj (pjesme, priče, crtice, igrokazi, anegdote, putopisi ili eseji inspirirani Kaštelima i životom u Kaštelima – kaštelanska kulturna i prirodna baština, osobe i događaji iz kaštelanske prošlosti, Trpimirova darovnica, legenda o Miljenku i Dobrili itd.) mogu biti pisani na hrvatskom književnom jeziku ili dijalektu (čakavici) i šalju se isključivo na adresu elektroničke pošte natjecajkastela@gmail.com s naznakom „Za natječaj KAŠTELANSKE ŠTORIJE“ u obliku Word dokumenta nazvanog: Ime_Prezime_Naslov.doc ili Ime_Prezime_Naslov.docx, pri čemu literarni rad ne smije biti duži od tri kartice teksta, pisan oblikom slova Times New Roman, veličina 12, prored 1,5. Radovi moraju biti lektorirani.
U posebnoj poruci (u tijelu poruke ili u posebnom Word dokumentu) potrebno je poslati: ime i prezime, godinu rođenja, adresu stanovanja, broj mobitela i e-mail adresu za odrasle, dok je za djecu potrebno navesti još i razred i naziv osnovne ili srednje škole koju dijete polazi, kao i ime i prezime učitelja/nastavnika/mentora i broj mobitela uz potpisanu suglasnost roditelja.

Kratki igrani ili dokumentarni filmovi, u trajanju od 1 do 5 minuta (inspirirani Kaštelima i životom u Kaštelima – kaštelanska kulturna i prirodna baština, osobe i događaji iz kaštelanske prošlosti itd.), mogu biti poslani u bilo kojem formatu na adresu elektroničke pošte natjecajkastela@gmail.com s poveznicom na datoteku koja sadrži film i koju je moguće preuzeti (za datoteke veće od 20 MB koristiti npr. Jumbo mail, Dropbox, Box, Google Drive itd.).
Kratki igrani ili dokumentarni filmovi ne smiju biti duži od 5 minuta, a u poruci je potrebno poslati: ime i prezime, godinu rođenja, adresu stanovanja, broj mobitela i e-mail adresu za odrasle, dok je za djecu potrebno navesti još i razred i naziv osnovne ili srednje škole koju dijete polazi, kao i ime i prezime učitelja/nastavnika/mentora i broj mobitela uz potpisanu suglasnost roditelja.
Svi kvalitetni pristigli filmovi bit će objavljeni na Youtube kanalu Gradske knjižnice Kaštela.

Pojedinačni i grupni likovni radovi (inspirirani Kaštelima i životom u Kaštelima – kaštelanska kulturna i prirodna baština, osobe i događaji iz kaštelanske prošlosti itd.) šalju se u .jpg formatu na adresu elektroničke pošte natjecajkastela@gmail.com zajedno s osobnim podatcima i poštom na adresu: Gradska knjižnica Kaštela (Za natječaj “KAŠTELANSKE ŠTORIJE”), Trg palih za domovinu 1, 21212 Kaštel Sućurac ili se mogu donijeti u jedan od šest odjela Gradske knjižnice Kaštela.
Na poleđini svakog likovnog rada potrebno je napisati: naslov rada, ime i prezime autora, godinu rođenja, adresu stanovanja i broj telefona/mobitela, dok je na posebnom papiru uz radove potrebno priložiti: naslov rada, ime i prezime, godinu rođenja, adresu stanovanja, broj mobitela i e-mail adresu za odrasle, dok je za djecu potrebno navesti još i razred i naziv osnovne ili srednje škole koju dijete polazi, kao i ime i prezime učitelja/nastavnika/mentora i broj mobitela uz potpisanu suglasnost roditelja. Sve navedene podatke potrebno je poslati i na adresu elektroničke pošte natjecajkastela@gmail.com.

Povjerenstvo će odabrati najuspješnije radove u svim kategorijama, a popis nagrađenih bit će objavljen na internet stranici Gradske knjižnice Kaštela www.gkk.hr i na Facebook stranici GKK u sklopu proslave Dana Grada Kaštela (4. ožujka 2022.), kada će nagrađeni radovi biti predstavljeni virtualno, odnosno uživo, ukoliko to prilike budu dopuštale.

 

Najbolji literarni, likovni i filmski radovi bit će nagrađeni i objavljeni na internet stranici Gradske knjižnice Kaštela www.gkk.hr i tiskani u Zborniku GKK “Kaštelanske štorije”.
Natječaj je objavljen na internet stranici Gradske knjižnice Kaštela www.gkk.hr i na Facebook stranici Gradske knjižnice Kaštela.

https://www.gkk.hr/vijesti/literarno-likovno-filmski-natjecaj-kastelanske-storije-2022/

 

Natječaj za kratku humorističnu priču “PINKA SMIJA”

Gradska knjižnica Kaštela produžuje rok za slanje priča na natječaj za najbolju kratku humorističnu priču napisanu na hrvatskom standardnom jeziku ili na čakavštini.

Natječaj je otvoren do 12. veljače 2022. godine, a u istome mogu sudjelovati državljani Republike Hrvatske – djeca i odrasli.

Humoristične kratke priče (glende ili batude ili istinite anegdote iz života) mogu biti napisane na hrvatskom standardnom jeziku ili na jednome od čakavskih mjesnih govora, duljine od 1 do 3 kartice teksta. Svaki autor može poslati dvije neobjavljene humoristične priče koje moraju biti lektorirane.

Humoristične kratke priče šalju se na adresu elektroničke pošte glendeibatude@gmail.com u obliku Word dokumenta nazvanog: Ime_Prezime_Naslov.doc, pisanog oblikom slova Times New Roman, veličina 12, prored 1,5, pod zaporkom, s tim da u posebnom dokumentu navedete rješenje zaporke: ime i prezime, godinu rođenja, adresu, e-mail adresu, broj mobitela/telefona i mjesni govor na kojem je priča napisana ukoliko je napisana na čakavskom narječju.

Kratke humoristične priče mogu se poslati do 12. veljače 2022. g., nakon čega će Povjerenstvo radove pročitati i ocijeniti prema kriterijima: humorističnost priče, originalnost teksta i opći dojam te ispravno korištenje čakavštine (ukoliko je priča napisana na čakavštini).

Tri najbolje priče bit će objavljene na mrežnoj stranici Gradske knjižnice Kaštela te će biti predstavljene na humorističnoj večeri koju će organizirati Gradska knjižnica Kaštela u vrimenu ‘o maškar 2022. ukoliko to okolnosti budu dozvoljavale, dok će sve priče koje Povjerenstvo odabere biti tiskane u zborniku i predstavljene u emisiji Kad se smijah tad i bijah na Radio Splitu.

Natječaj je objavljen na internet stranici Gradske knjižnice Kaštela www.gkk.hr i na Facebook stranici Gradske knjižnice Kaštela.

https://www.gkk.hr/vijesti/natjecaj-za-kratku-humoristicnu-pricu-pinka-smija/