Otvorena tradicionalana Novogodišnja izložba Fotokluba Split

U Galerija fotografija Fotokluba Split otvorena je tradicionalna Novogodišnja izložba Fotokluba Split koja je ujedno i prvi kulturni događaj u Republici Hrvatskoj i šire u 2021. godini, a izložbu je otvorila Maja Prgomet, predsjednica Fotokluba Split.
Ove godine izložba se nije otvorila na Novu godinu iza ponoći, kao inače, nego je otvorenje bilo 1. 1. 2021. godine u 12 sati.

Čast izlaganja na novogodišnjoj izložbi pripala je pobjednicima velikog natječaja ''Kultura u fokusu''.
Projekt KULTURA U FOKUSU petu se godinu zaredom realizira kroz međunarodni fotografski natječaj na platformi mediapitch.com, a od ove godine aktualizira i popularizira na stranici kulturaufokusu.com.
Realizacija ovogodišnje Kulture u fokusu ostat će upamćena i zbog pandemije korona virusom.
Izložba donosi pobjedničku seriju te fotografije dobitnika nagrada po kategorijama natječaja – Milana Šabića, Davora Puklaveca, Krunoslava Večenaja, Stipe Suraća, Zoee Šarlije, Dinka Neskusila, a ostale odabrane fotografije projiciraju se na video zidu.
Na natječaj ''Kultura u fokusu'' pristiglo je 1438 fotografija, a stručni žiri (Draženka Jalšić Ernečić, Siniša Hančić, Krasnodar Peršun, Dženat Dreković i Mario Periša)
izabrao je 100 najuspješnijih radova koji su vidljivi u različitim digitalnim inačicama virtualne šetnje po Sveučilištu Sjever a dostupni na stranici kulturaufokusu.com te u konačnici na sam početak nove godine i u realnom prostoru u Fotokluba Split što je ujedno prilika za novi početak i otvaranje šestog po redu natječaja koji se ove godine se odvija pod geslom:
KORONA U KULTURI: KULTURA U FOKUSU 20:21
 
Izložba ostaje otvorena do 11. 1. 2021. godine.


ORGANIZACIJA I PROVEDBA
Mediapitch
Fotoklub Split
Sveuciliste Sjever
 
PARTNERI IZLOŽBE
Mediapitch
Sveučilište Sjever
Grad Koprivnica
anigota.hr
Fotoklub Split
PIXSELL Photo & Video Agency
 
Molim vas da se za vrijeme boravka u Galeriji pridržavate epidemioloških uputa.
 
FOTO: Igor Jakšić

Više fotografija pogledajte u GALERIJI.