Otvorene su prijave na radionicu kamere u Kino klubu Split

Kino klub Split organizira radionicu kamere, koja će se održati od 14. do 16. lipnja za sve koji žele steći nova ili usavršiti postojeća znanja. Na radionicu se možete prijaviti putem prijavnog obrasca do 9. lipnja 2023. Radionica će se održati u prostorijama Kino kluba Split u Domu mladih (Ulica slobode 28).

Više o radionici:

Radionicu kamere vodit će iskusni predavač, snimatelj i redatelj Boris Poljak. Namijenjena je svima koji žele naučiti osnove snimanja i upravljanja kamerom.

Polaznici koji prođu tri radionice stječu pravo na učlanjenje u klub. 

Više informacija: press@kinoklubsplit.hr

O predavaču:

Boris Poljak rođen je 1959. godine u Splitu, gdje je završio gimnaziju i studirao pravo. U Kino klubu Split od 1978. sudjeluje u realizaciji desetak neprofesionalni filmova kao snimatelj ili autor. Od 1988. profesionalno se bavi filmom. Kao direktor fotografije snima preko pedeset kratkometražnih (dokumentarnih i eksperimentalnih) filmova te tri dugometražna igrana filma i nekoliko dugometražnih dokumentarnih filmova. U svojstvu redatelja snima sedam filmova od kojih su tri u koautorstvu s Damirom Čučićem. Dugogodišnji je član Kino kluba Split i Hrvatskog filmskog saveza. Voditelj je brojnih snimateljskih radionica (Medijska škola „Ante Peterlić“, Kino klub Split itd.) Nagrađen je brojnim nagradama na domaćim i međunarodnim festivalima, od kojih su najznačajnije nagrade u Nyonu i Karlovym Varyma i Oberhausenu. Živi i radi u Splitu.

 

 

Rad Kino kluba Split podržavaju Zaklada Kultura nova, Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva, Hrvatski audiovizualni centar, Društvo hrvatskih filmskih redatelja i Grad Split.