Otvorene su prijave na radionicu rasvjete u Kino klubu Split

Kino klub Split organizira radionicu rasvjete, koja će se održati od 10. do 12. lipnja za sve koji žele steći nova ili usavršiti postojeća znanja. Na radionicu se možete prijaviti putem prijavnog obrasca do 5. lipnja 2023. Radionica će se održati u prostorijama Kino kluba Split u Domu mladih (Ulica slobode 28).

Više o radionici:

Radionicu rasvjete vodit će dugogodišnji predavač Kino kluba Split Tonći Gaćina. Na radionici polaznici će se upoznati s karakteristikama rasvjetnih tijela i ulogom rasvjete na filmu, ali i dobiti nove ideje kako se zanimljivo osvjetljenje može postići s rasvjetom koju imamo u svom neposrednom okruženju. Polaznici će imati priliku sudjelovati u praktičnom radu koristeći opremu Kino kluba u prostorijama udruge te na zajedničkom snimanju u interijeru i eksterijeru.

Za članove kluba radionica je besplatna, dok za sve ostale kotizacija po radionici iznosi 20 eura. Polaznici koji prođu tri radionice stječu pravo na učlanjenje.

Više informacija: press@kinoklubsplit.hr

O predavaču:
Tonći Gaćina završio je dodiplomski studij Film i video na UMAS-u, Split, Diplomski studij Filmske i TV režije, na ADU Zagreb. Razvija strategiju nabavke opreme i prostora u Kino klubu Split. Radio je kao šarfer, majstor rasvjete, snimatelj i redatelj na brojnim autorskim i komercijalnim projektima. Od 2004. profesionalno je sudjelovao na preko sto različitih domaćih i stranih filmskih i TV produkcija. Na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu predaje dokumentarni film pri odsjeku Filmske i TV režije. Predaje dokumentarni film na filmskoj školi KKS-a i drži radionicu dokumentarnog filma KKS-a. Autor je srednjemetražnog dokumentarnog filma Turizam!, nekoliko kratkometražnih, a filmovi su mu prikazivani na brojnim domaćim i međunarodnim festivalima, gdje osvajaju nagrade i priznanja. Bio je na fuknciji dopredsjednika Kino kluba deset godina (2011 – 2021) te je četiri godine (2017 – 2021) obnašao dužnost predsjednika Hrvatskog filmskog saveza.

 

Rad Kino kluba Split podržavaju Zaklada Kultura nova, Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva, Hrvatski audiovizualni centar, Društvo hrvatskih filmskih redatelja i Grad Split.