Otvorenjem izložbe u čast Oliveru Dragojeviću započeo projekt – Vridilo je - Oliver

Prošlo je nešto više od godinu dana otkako nas je napustio Oliver Dragojević, legendarni glazbenik čije pjesme su voljele sve generacije. Uz melodije njegovih pjesama proživjele su se brojne uspomene, a obožavatelji će sada imati priliku pogledati trenutke koji su obilježili Oliverov život sačuvane kroz objektiv te njegove pjesme, u izvedbi Gibonnija, Petra Graše, Tedija Spalata i drugih poznatih imena, poslušati na koncertu godine, u Spaladium Areni, 7. prosinca.

Prizemlje City Centera one Split posljednjih dana pretvorilo se u pravi umjetnički atelje. Oliveru u čast otvorena je izložba fotografija iz privatne arhive s kojom je započeo projekt pod nazivom Vridilo je - Oliver. Privatnu galeriju fotografija ekskluzivno je ustupila Oliverova obitelj kako bi obožavatelji mogli upoznati Olivera iza svjetla reflektora, u ulozi supruga, oca, djeda i prijatelja.

Dio fotografija djelo je poznatog splitskog fotografa Fjodora „Feđe“ Klarića koji, kako često ističe „fotografira život oko sebe“. U zbirci od četrdesetak fotografija koje su izložene mogu se pronaći primjerci koji prikazuju najranije Oliverovo djetinjstvo, tinejdžerske godine, šetnje Splitom s unucima, druženje s prijateljima. Osim u fotografijama posjetitelji će se moći prisjetiti najvećih Oliverovih hitova preko izložbene postavke koja spaja glazbu, videozapise i fotografije.

Posjetitelji su također prisustvovali predstavljanju velikog murala posvećenog Oliveru kojeg je naslikao mladi slikar i umjetnik Slaven Lagator i koji će ostati trajna uspomena na Olivera u City Centeru one.

 

Voditelj Spaladium Arene, Renco Posinković najavio je koncert koji se održava na Oliverov rođendan, 7. prosinca kada će njegovi kolege i suradnici otpjevati poznate hitove Morskog vuka. Izvođači koji će nastupiti na koncertu su Zlatan Stipišić Gibonni, Tedi Spalato, Petar Grašo, Zagrebačka filharmonija, Zbor Izvor, Stjepan Hauser i mnogi drugi. Službena prodaja karata za koncert počela je s otvorenjem izložbe.

Obiteljske fotografije moći će se pogledati sve do 6. listopada, a dodatne emocije pobudit će Oliverove melodije koje će biti izvedene uživo 21. i 28. rujna u izvedbi mladih nada hrvatske glazbene scene. Ljubitelji Oliverove glazbe i stihova u drugoj polovici listopada moći će sudjelovati u velikim nagradnim igrama Cityja Centera one Split kada će se putem različitih aktivacija podijeliti 800 ulaznica za koncert u Spaladium Areni.

Oliver je jedan od umjetnika čija se ostavština prenosi s generacije na generaciju, stoga je ova izložba, kao i cijeli projekt Vridilo je – Oliver jedinstvena prilika da ga se upozna iz jedne nove perspektive.