Ovog četvrtka kreće nova sezona splitskog HNK

Splitski HNK će se u sezoni 2014./2015. cjenovno prilagoditi još jednoj u nizu recesijskih godina tako što su ponudili povoljnije pretplate, a smanjenje se vidi već u prvoj predstavi sezone čija ulaznica je 30kn.

Sutra, 16. listopada, započinje nova sezona prigodnim glazbeno-scenskim program u 19:30 sati pred zgradom Hrvatskog narodnog kazališta Split (Trg Gaje Bulata 1), a zatim je na glavnoj sceni u 20 sati na rasporedu suvremena crna komedija Kontra progresa katalonskog autora Esteve Solera, u režiji Nenni Delmestre.

Prva ovosezonska premijera diže zastor već u subotu, 25. listopada, u 20:30 Tomićevim Čudom u poskokovoj dragi čiju režiju potpisuje Mario Kovač. Drama je nastala po bestseleru koji već nekoliko godina igra u zagrebačkom Kerempuhu, a u pripremi je i filmska ekranizacija. Komedija se bavi obitelji Poskok, ocem i četvoricom sinova, koji žive u Dalmatinskoj zagori.

Sljedeća premijera je na maloj sceni u petak, 21. studenog, kada će splitska publika moći pogledati Zlatnog zmaja (Der Goldene Drache) nagrađivanog Rolanda Schimmelpfenniga u režiji Ivana Plazibata. Moderna njemačka komedija prati zaposlenike kuhinje azijskog restorana, te stanare zgrade u kojoj se restoran nalazi.

Više premijera (ukupno ih je 11 ove sezone) stiže tek iza Nove godine, no do tada su na repertoaru reprize uspješnica.

Upis u sezonske pretplate traje sve do 07. studenog, radno vrijeme blagajne HNK Split je svakog radnog dana od 9 do 20h, te subotom od 9 do 12h i 18 do 20 sati.

Više o predstavama, premijerama, cijenama pretplata i programu možete pronaći na službenim stranicama HNK Split.