Ovoga petka u Sinju Zoran Majstorović i Musical Migrations 4tet vodi vas na predivno glazbeno putovanje!

U petak, 9. lipnja s početkom u 21 sat ispred Alkarskih dvora i caffe bara Maroon (park Petrovac) održat će se koncert nagrađivanog hrvatskog glazbenika, jazz i etno gitarista svjetskoga glasa, multiinstrumentalista, aranžera i skladatelja Zorana Majstorovića i njegova Musical Migrations kvarteta. U predivnom, intimnom ambijentu fontane i parkića na Petrovcu uz Majstorovića će nastupiti i Robert Mikuljan na trubi, Bojan Skočilić na bas gitari i Leonard Berisha na bubnjevima, svi redom glazbenici sa zavidnim međunarodnim karijerama koji koriste specifičan instrumentarij kako bi slušateljima dočarali putovanje kroz svjetsku glazbu. U svojim nastupima oni evociraju i interpretiraju glazbenu tradiciju iz svih krajeva svijeta, a kao vrsni improvizatori kroz glazbu donose i svoje osobno glazbeno nasljeđe; od klasične do tradicionalne glazbe, od jazza do rocka. Multiinstrumentalizam u stvaralaštvu Zorana Majstorovića zauzima središnje mjesto i to je ono što je glavna odrednica programa; spajanje prividno nespojivih kultura kroz glazbu.  

Ovo nije prvo sinjsko iskustvo Majstorovića i Musical Migrations 4teta. Prošle godine sastav je nastupao na četvrtom izdanju Kamičak Etno Festivala, malog, ali programski vrlo zanimljivog world music festivala koji iz godine u godinu privlači sve širu publiku. Već tada, posjetitelje je očarala virtuoznost sjajnih instrumentalista, kao i emocije i žar koje Zoran Majstorović unosi u svaku svoju notu i s lakoćom prenosi na publiku. Kako ističu organizatori, program je uvertira u ovogodišnji mini jubilej Kamičak Etna, čije peto izdanje s nestrpljenjem očekujemo krajem kolovoza. Ulaz je besplatan.

 Održavanje koncerta je sufinanciranjem omogućilo Ministarstvo Kulture i Medija RH.

Zoran Majstorović hrvatski je jazz i etno gitarist, multiinstrumentalist, aranžer, skladatelj i producent. U više od 25 godina javnog glazbenog djelovanja sudjelovao je u snimanju mnogih albuma i kompilacija u raznim glazbenim žanrovima, objavio knjige transkripcija i svirao na mnogim jazz i etno festivalima diljem svijeta. Dobitnik je i raznih nagrada: "Status" kao najistaknutiji hrvatski etno instrumentalist (dodjeljuje HGU), "Damir Dičić" kao najistaknutiji hrvatski jazz gitarist (dodjeljuje HGU), "Miroslav Sedak Benčić" kao najistaknutiji hrvatski jazz kompozitor (dodjeljuje HDS), "Apoksiomen" za unapređivanje kulturnog stvaralaštva Primorsko-goranske županije. Višestruki je dobitnik nagrade "PORIN", redovni član Hrvatskog Društva Skladatelja te je član Hrvatske Zajednice Samostalnih Umjetnika.