Participativna izložba "Teorije udobnosti" u Prostoru

 

U kreativnom hub-u Prostor (Plančićeva 2, Split) u petak 12. studenog s početkom u 19h otvora se  participativna izložba “Teorije udobnosti” u organizaciji Platforme “Culture Hub Croatia”, a u sklopu provedbe projekta Komfortacije.

Sudjelovanjem u izložbi, kroz istraživanje novih izložbenih formata, svi zainteresirani pojedinci postat će dio kolektivnog promišljanja aktualnih situacija u kojima pokušavamo pronaći odgovore na kolektivni strah i neugodu.

U stvaranje izložbe građani se mogu uključiti na sljedeće načine:

1. Odaberite knjigu koja Vam je iz nekog razloga značajna, bilo da vam je bila poučna, inspirativna ili Vam se jednostavno svidjela. Idealno bi bilo da je to knjiga iz Vaše osobne knjižnice, ali ako je nemate, možete je posuditi u gradskoj knjižnici.

2. Izaberite dio iz knjige koji želite komunicirati ili podijeliti s drugima te ga naznačite na način koji želite. Cilj je da izložbom istražimo i koncipiramo neuspostavljene teorije udobnosti, onako kako ih doživljavamo, na osobnoj i kolektivnoj razini. Knjige će biti izložene anonimno.

3. Knjigu donesite u Prostor (Plančićeva 2), knjiga u Prostoru ostaje do kraja izložbe, nakon čega Vam je vraćamo. >>> Knjigu je moguće donijeti i u petak na otvorenje izložbe.

Za sve one koji se žele uključiti, a ne mogu donijeti knjigu u Prostor, pozivamo Vas da nam pošaljete isječak nekog književnog djela po izboru na mail info@culturehubcroatia.hr i rado ćemo Vaš doprinos uvrstiti u postav.

O projektu Komfortacije:

Projekt Komfortacije za cilj ima čitanjem probuditi osjećaj udobnosti i kolektivne sigurnosti – tekst (književni, teorijski) se u ovom slučaju otkriva kao polazišna točka za oblikovanje mehanizama nošenja s tugom s kojom smo suočeni danas. Kroz mjesečne čitalačke grupe i radijske emisije, tjedne newslettere te performativne radionice suprotstavljamo tzv. teorije udobnosti takozvanim teorijama straha, i na taj način potičemo sudionike i širu publiku da čitanjem ispune svoju svakodnevicu, pronađu utjehu i inspiraciju.

Projekt Komfortacije provodi platforma Culture Hub Croatia u suradnji s community radijem KLFM.

Projekt se provodi od srpnja do prosinca 2021. godine, uz podršku Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske u sklopu Javnog poziva za predlaganje programa koji potiču čitanje i razvoj čitateljske publike u Republici Hrvatskoj za 2021. godinu.

Projekt obuhvaća mjesečne čitalačke grupe i radijske emisije, kurirani tjedni newsletter Impulsi udobnosti, performativne radionice i online forum koji je otvoren svim zainteresiranim pojedincima.

Više o projektu: komfortacije.com