Poezijom po svijetu s Majom Klarić

Ovog četvrtka (16.1.) u 18 sati na programu je prva ovogodišnja tribina u okviru putopisnog ciklusa "Tamo, tamo da putujem..." u Gradskoj knjižnicai Marka Marulića. Predavanjem "Poezijom po svijetu" predstavit će se Maja Klarić, šibenska putnica i pjesnikinja, ili, jednom riječju – putopjesnikinja.

Stavljajući u svoj ruksak, uz uobičajene putne sitnice, i svoje stihove, ona je pomalo 'izvan struje' budući da se danas nekako uvriježilo da se o putovanjima piše u prozi. Osim što iza sebe ima poprilično kilometara i nekoliko kontinenata, Maja ima i zbirku poezije Život u ruksaku (Zagreb, AGM, 2012.), a upravo joj je objavljena i druga - Quinta Pitanga (Zagreb, V.B.Z., 2013.). Ova knjiga pjesama neobična imena nastala je u brazilskoj koloniji Sacatar na otoku Itaparica (nasuprot Salvadora).

Osim što je dosad proputovala većinu zemalja Europe te 'zakoračila' u Aziju i Južnu Ameriku, treba spomenuti i da je Maja nekoliko godina organizirala i vodila međunarodni Festival aktivističke poezije Art Attack u Zagrebu. Nadalje, objavljivala je poeziju i kraću prozu u novinama i časopisima, a dobila je i nekoliko međunarodnih nagrada. Prevodi umjetničku i znanstvenu literaturu za elektronske medije, novine, časopise i nakladničke kuće.

Predavanje će biti popraćeno fotografijama Majine sestre Dijane Klarić.