Pogledajte dokumentarni film o Oliveru Dragojeviću

Ovu nedjelju, 6. prosinca, večer uoči njegovog rođendana, na Prvom programu HTV-a u 20:10 h imamo priliku opet pogledati film o neponovljivom Oliveru Dragojeviću.

Film iz serijala „A Porina dobiva...“ već je prikazan ljetos povodom druge godišnjice njegove smrti i sudeći po reakcijama koje su bile emotivne, svakako ga treba pogledati bar još jednom. Legendu hrvatskog glazbenog neba opisuju oni koji su s njim živjeli, radili i stvarali sve ono od čega nas danas prolaze trnci na prve taktove. O Oliveru govore supruga Vesna, prijatelji Brico, Vinko Barčot, Zlatan Stipišić Gibonni, Bata, Zorica Kondža, Tedi Spalato, Tomislav Mrduljaš i drugi.

U filmu o Oliveru njegova supruga Vesna između ostalog govori i kako bi mu ona spakirala hranu i vodu kada bi rekao da ide na more sljedeća tri dana. Kad bi se nakon tri dana vratio doma, u Vela Luku, vratili bi se i paketi koje mu je ona spremila. Neke ne bi ni otvorio jer njemu na moru baš ništa nije trebalo. Autorska ekipa je, stvarajući film o jednostavnom a velikom čovjeku koji se i na najudaljenija mjesta vozio bez vozača, bila u Vela Luci, Splitu, Zagrebu; a gledatelji će se kroz dokumentarac moći prisjetiti mnogih Oliverovih nastupa, prije svega onih koje je dosanjao u Parizu, New Yorku i Londonu.

Ovo je jedanaesti film po redu, nakon onih o Vici Vukovu, Miljenku Prohaski, Dinu Dvorniku, Dunji Vejzović, Zdenku Runjiću, Arsenu Dediću, Ruži Pospiš Baldani, Ivi Robiću, Đorđu Novkoviću i kvartetu 4M. Nakon filma o Oliveru čeka nas još film o Bošku Petroviću.

Autorski tim filma o Oliveru čine scenarist i redatelj Toni Volarić, snimatelji Vjeran Hrpka i Domagoj Lozina, tonski snimatelj Silvio Mojaš i montažer Augustin Tino Bilandžić. Producent je Davor Drezga (Unison Pro d.o.o.), urednica Lejdi Oreb (HTV). Uvodnu špicu napravio je Goran Kurjak, a glazbu špice, poznatu temu svih dodjela glazbene nagrade Porin, potpisuje cijenjeni hrvatski skladatelj, dirigent i aranžer Alfi Kabiljo.