Poznati graffiti i street art umjetnici oživjet će površine omiljenog splitskog shopping centra kroz 'City Street Art' projekt

Street art ili ulična umjetnost jedan je od najpopularnijih načina umjetničkog izražavanja današnjice. Sve veća popularnost ove vizualne umjetnosti s opće, svjetske razine, spustila se i na našu, lokalnu razinu te smo svjedoci fantastičnim muralima i impresivnim grafitima poznatih i nepoznatih uličnih umjetnika u našim gradovima.

Street art se, barem kod nas, rijetko dovodi u vezu sa shopping centrom, a sada je vrijeme i da se to promijeni. Nakon emotivnog murala neprežaljenog Olivera Dragojevića, kojeg je mladi umjetnik Slaven Lagator napravio u prizemlju centra te koji i nakon godinu dana privlači jednaku pozornost, City Center one Split odlučio je „oživjeti“ odabrane zidne površine u garažama i na ulazima te posjetiteljima približiti moć i utjecaj ulične umjetnosti.

Tako će, jedni od najpoznatijih hrvatskih graffiti i street art umjetnika, Lonac, Chez 186 i Sarme, originalnim motivima osmišljenima posebno za projekt 'City Street Art', od 9. do 13. rujna donijeti samu srž ulične umjetnosti u prostore i na zidove koje inače rijetko primjećujemo te im tako udahnuti  'novi život'. Njihova fantastična umjetnička djela ostat će kao trajan podsjetnik na neizmjerni talent, kreativnost i jedinstveni pogled na umjetnost, a posjetiteljima njihov posjet omiljenom shopping centru učiniti još ljepšim i vizualno atraktivnijim.   

Ovaj interesantan projekt u sebi nosi i humanitarnu notu. Naime, premda je Split drugi najveći grad u Hrvatskoj, nema vanjski skateboard park, pa tako ni rampe namijenjene mladim skate-entuzijastima. Skateboard klub Kolo već godinama radi na promociji i širenju skateboard kulture među djecom i mladima, stoga im je City Center one odlučio pomoći u njihovim nastojanjima. S obzirom kako se uz uličnu umjetnost prirodno vežu i ulični sportovi, kao što je skateboarding, City Center one će, po završetku projekta, SK Kolu donirati veliku skate rampu koju će klub postaviti na vanjski prostor Športskog centra Gripe u Splitu i tako omogućiti svojim članovima i drugim zainteresiranima da nesmetano uživaju u ovom sportu.

Iskoristite jedan od posljednjih ljetnih vikenda za posjet City Centeru one Split i budite dio ovog sjajnog projekta, koji vješto spaja originalnost ulične umjetnosti, ljepotu humanitarnog djelovanja i iskustvo vrhunskog shoppinga!