Predavanje kineske znanstvenice i dizajnerice Li Jinglun u Splitu

Media masterclass Split je platforma međunarodnog karaktera u organizaciji Škole likovnih umjetnosti Split i Galerije Škola kroz koju se organiziraju susreti, radionice, prezentacije  i predavanja vodećih svjetskih kustosa/ica i medijskih umjetnika/ica.

Cilj MMS-a je povezivanje aktera splitske umjetničke scene (umjetnika, kustosa, restauratora, muzejskih djelatnika, studenata, profesora, članova umjetničkih udruga) s renomiranim predstavnicima europske i svjetske kulturne scene, te njihovo umrežavanje, diseminacija znanja, kontakata i usvajanje novih umjetničkih i kulturnih praksi.

Provedbom MMS projekta na području grada Splita ojačat će se ljudski kapaciteti ciljanih skupina, javnog i civilnog kulturnog sektora, poboljšati njihova suradnja i umrežavanje i tako unaprijediti djelovanje ciljnih skupina u lokalnoj sredini – Gradu Splitu koji se brzim razvojem kulturnog turizma nakon suočava s rastućom potrebom razvoja i umrežavanja nositelja kulturnog života.

Upravo je to razlog što smo za  prvo izdanje MMS projekta odabrali imena koja će svojim međunarodnim renomeom, inkluzivnim karakterom, te otvorenošću umjetničkog dijaloga glasno odjeknuti i snažno povezati sve sudionike u kohezivnu grupu.

Nakon uspješnog gostovanja rumunjske kustosice Olivie Nitis i multimedijskog umjetnika Cipriana Ciucleua u Split nam dolazi višestruko nagrađivana kineska znanstvenica i dizajnerica Li Jinglun.

Li je stručnjak u polju biomimirkije te posjeduje BA diplomu  sveučilišta u Nagoyi  iz područja Biostudija, diplomu Produkt dizajnerice sveučilišta u Minnesoti i magisterij iz znanosti sveučilišta u Utrechtu. Dobitnica je međunarodnih nagrada iz dizajna, znanosti i poduzetništva u Kopenhagenu, New Yorku, Tokiu i Šangaju te se istakla radeći na humanitarnih projektima u Africi i Kubi.


Predavanje na temu „Biomimikrija – novi početak starog svijeta“ se održava u četvrtak 11.02.2021. s početkom u 16 sati u velikoj dvorani Gradske knjižnice Marka Marulića.
Moderator je profesor Škole likovnih umjetnosti u Splitu Hrvoje Zuanić.
Broj posjetitelja je ograničen na 25. Nošenje maske je obavezno!