Predstava 'House Bolero' Studija za suvremeni ples 20. svibnja u Splitu!

Studio za suvremeni ples kreće na turneju po srednjoj i južnoj Dalmaciji u sklopu koje će predstavu House Bolero u koreografiji slovenskog plesača i koreografa Mateja Kejžara izvesti u subotu, 20. svibnja u 20 sati u Multimedijalnom kulturnom centru u Splitu! Također, u Splitu će 21. svibnja biti održane i plesne radionice u suradnji s IKS festivalom, koje će u Centru Solar voditi Martina Tomić, Branko Banković i Ana Vnučec.

Plesnom predstavom House Bolero u koreografiji međunarodno priznatog slovenskog plesača i koreografa Kejžara Studio za suvremeni ples obilježio je 60. godišnjicu osnivanja ansambla krajem 2022. u Zagrebačkom kazalištu mladih. Koncept i koreografiju potpisuje Matej Kejžar, dok predstavu izvode Branko Banković, Ana Mrak, Ana Vnučec, Martina Tomić, Ida Jolić, Šimun Stankov i Ana Novković.

Osim u Splitu, predstava House Bolero bit će izvedena 18. svibnja u Novalji te 19. svibnja u Zadru, a u sklopu mini turneje bit će izvedena i dječja plesna predstava Žohari u ponedjeljak, 22. svibnja u Vrpolju kod Šibenika.

Projekt House Bolero je započet prije pet godina odom Plesu, zajedničkim eksperimentom proizašlim iz pitanja kako učiti iz plesa radije nego kako učiti plesati ili kako biti svoj. Ti ludi, čudni, queer, idiosinkratski plesni stilovi razvijali su se kroz rad s fizičkom prisutnošću, kinestetskim upisivanjem u vrijeme i prostor kao u materiju, u zajedničko energetsko polje, u dinamički teritorij i mjesto u kojem je stalna promjena dinamike moguća. U tom međugeneracijskom eksperimentu, sedam plesača kroz rad s tijelom, fizičkom prisutnošću i sa strašću za plesom neizbježno stvaraju nove implikacije: njihov plesopis postaje sila koja preispituje bezgranično polje normalizacije.

Turneja Studija za suvremeni ples sufinancirana je sredstvima Ministarstva kulture i medija i Grada Zagreba.

--

Više informacija o predstavi House Bolero pronađite ovdje, a o ulaznicama detalji ovdje.

FOTO: Nina Đurđević