Premijera filma ‘Ti mene nosiš’ u Zlatnim vratima

U Kinoteci Zlatna vrata u subotu 16.5.2015. u 19:00 sati će se održati HRVATSKA PREMIJERA filma TI MENE NOSIŠ Ivone Juka, a ulaz je slobodan.

O FILMU:

Ti mene nosiš, 2015. Ivona Juka, 155 min. HR 
Scenarij: Ivona Juka, Anita Juka 

 Dora je zanemarena djevojčica koja mašta postati nogometna menadžerica. U njezin se život iznenada vraća otac odmetnik s kojim uspostavlja blizak odnos. Ives, redateljica sapunica, brine se o ocu koji ima Alzheimer. Kako gubi oca, sve više gubi i tlo pod nogama. Nataša, uspješna producentica sapunice, očekuje dijete. Kad joj se uz nagomilane probleme iz prošlosti pojave još teži, želi se suočiti s ocem s kojim je prekinula sve veze...
 Tri kćeri bore se za prihvaćanje, iskupljenje  i nove prilike.

U filmu igraju najveće glumačke zvijezde regije: Vojislav Brajović, Lana Barić, Nataša Janjić, Nataša Dorčić, Sebastian Cavazza, Vedran Mlikota, Filip Križan, Linda Begonja, Kruno Šarić kao i brojni drugi. Po prvi put na filmu se pojavljuju i izvrsni Helena Beljan i Juraj Dabić.

Scenarij za dugometražni igrani film „TI MENE NOSIŠ“, redateljice Ivone Juka, nagrađen je s tri nagrade kao najbolji scenarij: nagradom NIPKOW programa u Njemačkoj – prestižnog programa za europske filmske profesionalce, nagradom Udruženja filmskih redatelja Hrvatske i nagradom Gradskog ureda za kulturu Grada Splita – filmskih kritičara.

Tijekom razvoja projekta, Ivona Juka je sa scenarijem za film „TI MENE NOSIŠ” odabrana kao jedan od deset najboljih filmskih projekata u cijelom Svijetu za prestižni njemački masterclass eQuinoxe – program sufinanciran sredstvima Europske komisije.

Kao nagradu, Ivona Juka je imala priliku surađivati s najpriznatijim svjetskim scenaristima, dobitnicima prestižnih filmskih nagrada. Neki od njih su L.M. Kit Carson („Paris Texas”), Martin Sherman (2 nominacije za nagradu Britanske Filmske Akademije), Tim Squyers (filmski montažer nominiran za Oscara za film „Tigar i zmaj”) i mnogi drugi. 

Nakon splitske premijere slijedi zagrebačka 25.5.2015., a od 28.05.2015. započinje redovna kino distribucija.