Premijera GKL: Pobuna u postolarskoj radionici

Gradsko kazalište lutaka za srijedu, 4. prosinca u 19 sati je pripremilo svoju drugu ovosezonsku premijeru, "Pobunu u postolarskoj radionici" prema tekstu Lade Martinac Kralj nastalom po motivu priče Želimira Hercigonje, i u režiji Ivana Lea Leme.

Za ovu predstavu namijenjenu djeci starijoj od tri godine koreografiju je napravila Maja Đurinović, lutke i kostime kreirao je Patricio Aguerro, scenografkinja je Vesna Režić, a glazba i izbor glazbe djelo su Zvonimira Duspera Dusa. U glavnim ulogama nastupaju Alin Antunović, Nikša Arčanin, Ivica Beatović, Milena Blažanović, Milana Buzolić- Vučica, Andrea Majica, Ivan Medić, Branimir Rakić i Sanja Vidan.

Predstava govori o postolarskom majstoru Karlu, nadaleko poznatom po svom umijeću i jedinstvenim cipelama koje je izrađivao. Kupci su posjećivali njegovu radionicu i divili se postolarskim remek-djelima, ali i u čudu odlazili praznih ruku jer Karlo cipele nipošto nije prodavao. Brinuo je o njima, nježno im skidao prašinu, preslagivao, gledao s divljenjem i ljubavlju i neumorno pravio nove. Mjesecima i godinama cipele su posve beskorisne stajale na policama i u izlogu, sve dok jedne večeri nisu odlučile otići i pronaći noge koje će ih s veseljem nositi.