Prijave za 18. Splitsku.tiramolu produžene do 3. prosinca

Izložba "Splitska.tiramola" u prosincu slavi ulazak u punoljetnost! Upravo je u tijeku natječaj za osamnaesto izdanje najdugovječnije izložbe mladih fotografkinja i fotografa, a koje će biti predstavljene u Galeriji fotografije Fotokluba Split (Marmontova 5).

Ova tradicionalna izložba ima sasvim jednostavan koncept, autori na dan otvaranja (15.12.2023.) još uvijek nisu proslavili 30. rođendan, a fotografije koje prijavljuju  snimljene su isključivo u Splitu. Postav ''Splitske.tiramole'' ovog puta birat će Darko Škrobonja, mladi splitski multimedijalni umjetnik i fotograf, a prijave se zaprimanju do 3. prosinca u 23.59 sati.

Darko Škrobonja multimedijalni je umjetnik rođen 1986. godine u Splitu. Godine 2016. magistrirao je medijsku umjetnost na Odsijeku za film i video pri Umjetničkoj akademiji Sveučilišta u Splitu. Tokom studiranja bio je stipendist Visoke škole likovnih umjetnosti u Braunschweigu (HBK Braunschwig) u klasi prof. Corrine Schnitt i prof. Candice Breitz. Višegodišnji je član Hrvatske udruge likovnih umjetnika (HULU) te član Hrvatske zajednice samostalnih umjetnika (HZSU). Djelovao je kao autor, kamerman i direktor fotografije za više kratkih igranih i dokumentarnih filmova. Prezentirao je svoj rad na osam samostalnih i sedam skupnih izložbi. Od 2021. godine radi na Umjetničkoj akademiji Sveučilišta u Splitu trenutno kao asistent i predavač. Živi i radi u Splitu.

Izložba, koju organizira Udruga za promociju kulture mladih "Splitski portal", i ove godine imat će i humanitarni karakter jer se sve fotografije koje budu odabrane za postav izložbe uz dozvolu autora prodavati će se na humanitarnoj akciji "A di si ti?" udruge "MoSt", na splitskoj Rivi 16. prosinca 2023., u sklopu koje se već tradicionalno u mjesecu prosincu prikuplja pomoć za korisnice/ke, te za uređenje i opremanje prostora Centra za beskućnice/ke.

Pravila ''Splitske.tiramole":

- prijavljene fotografije ISKLJUČIVO su snimljene u Splitu i nisu starije od dvije godine (pritom ne tražimo klasične razglednice, već zanimljive momente, portrete, detalje, događaje koji su obilježili godinu...)
- fotografije trebaju biti u JPEG formatu, 40 cm (300 dpi) po dužoj stranici
- fotografije imenovati na sljedeći način: prva dva slova imena i prezimena i naziv fotografije (npr.: Ivan Matić – Zalazak sunca – > Iv-Ma – Zalazak sunca)
- može se poslati najviše pet fotografija (isključivo putem online servisa za prijenos velikih datoteka, Jumbo mail ili Wetransfer link)
- natječaj je namijenjen mladim autoricama i autorima do 30 godina starosti
- u mailu pošalji i svoje podatke (ime i prezime, godinu rođenja, broj mobitela, naziv svake od fotografija)
- odgovoriti na pitanje: pristaješ li da se tvoje odabrane fotografije prodaju i prihod donira udruzi Most
- pošaljite mail u kojem će biti umetnut link na fotografije zajedno s vašim osobnim podacima na e-mail adresu: portal@split.com.hr  do 3.12.2023. u 23:59


*AUTORSKA PRAVA

Fotograf svojom prijavom potvrđuje da je ovlašten pristupiti natječaju 18. Splitska.tiramola te da će poštivati pravila Natječaja i ostalih prava vezanih za autorstvo i vlasništvo prijavljenih radova, moralnih i copyright prava, prava prikazanih osoba, imena, zaštićenih žigova i drugih umjetničkih radova na slici te da nije potrebno nikakvih dodatnih uvjeta ili dozvola za objavljivanje tih fotografija.

Fotograf svojim sudjelovanjem daje organizatorima predmetnog fotografskog natječaja pravo korištenja prijavljenih fotografija i to bez bilo kakve naknade u svrhu promocije fotografskih natječaja "Splitska.tiramola". Time fotograf pristaje na vremenski, prostorno, dimenzijski i količinski neograničeno izlaganje svojih prijavljenih fotografija na izložbama, reproduciranje izloženih fotografija za potrebe marketinga i promocija, diskusija, objavljivanja na web stranicama, priopćenjima za javnost, specijaliziranim publikacijama, društvenim mrežama te ostalim medijima, u bilo kojem elektroničkom, tiskovnom ili inom mediju u svrhu promocije ovog natječaja.

Svojim sudjelovanjem fotograf potvrđuje i da učitane fotografije ne podliježu pravima trećih strana; posebice da se sve prikazane osobe slažu s navedenim korištenjem i da se time ne krše prava zaštite osobnih podataka trećih strana. Svi radovi objavljeni u sklopu Natječaja moraju biti slobodni od prava trećih strana te drugih prava vezanih uz intelektualno vlasništvo, pravo na privatnost, pravo na upotrebu osobne fotografije, itd. Organizatori Natječaja nisu odgovorni za bilo koja potraživanja trećih strana vezano uz kršenje takvih prava.

Organizatori su slobodni, prema vlastitoj diskreciji, diskvalificirati poslane radove koji bi mogli predstavljati kršenje takvih prava te onemogućiti sudjelovanje fotografa koji je te radove poslao.

* Zaštita osobnih podataka:

Prijavom na 18. Splitsku.tiramolu i slanjem fotografija autor daje suglasnost organizatorima za prikupljanje, obradu i pohranu osobnih podataka u svrhu provedbe fotografskog natječaja 18. Splitska.tiramola. Podaci će se koristiti za identifikaciju fotografija te za obavijesti o rezultatima natječaja i otvaranju izložbe.