Prijavi svoje fotografije za jubilarnu 10. 'Splitsku.tiramolu'

Kraj 2015. godine opako se približava, stoga je vrijeme za "splitsku.tiramolu" - i to za jubilarnu desetu! Da da, već je prošlo cijelo desetljeće od kada na jednom mjestu prikazujemo fotografije kojima je tijekom čitave godine mladost 'zaustavljala momente' splitske svakodnevnice.

Radove najboljih mladih autora (profesionalaca i amatera) i ovoga puta izložiti ćemo u renomiranom prostoru galerije Fotokluba Split u Marmontovoj ulici, a postav izložbe odabrati će slikarica Tea Morić Šitum. Upravo Tea idejna je začetnica "Splitske.tiramole", jer njoj je te 2006. godine pala ideja o izložbi fotografija mladih koji nemaju manifestaciju gdje bi mogli pokazati svoj talent. Ipak, tada kao srednjoškolki vjerojatno joj nije bilo ni na kraj pameti da je osmislila koncept iz kojeg je izrastao pravi mali foto pokret kojem se svake godine iznova raduje velik broj kreativnih ljudi.

Od prošle godine "Splitska.tiramola" dobila je i humanitarni karakter, jer sve fotografije koje budu odabrane za postav izložbe (ukoliko nam njihovi autori daju svoju dozvolu) prodavati ćemo na humanitarnom buvljaku "A di si ti?" udruge MoSt ispred HNK, u sklopu kojeg se već 14 godina u mjesecu prosincu prikuplja pomoć za najugroženije skupine naših sugrađana.

Od prve izložbe prošlo je puno desetljeće, društvene mreže preuzele su našu svakodnevnicu, no i dalje je vidjeti svoju fotografiju razvijenu u velikom formatu na zidu galerije u centru Splita posebno zadovoljstvo. Zadovoljstvo zbog kojeg se na 'tiramolu' svake godine iznova prijavi preko 100 autora mlađih od 30 godina.

Stoga kreativci zavirite u svoje foldere i memorijske kartice i do 30. studenog nam pošaljite nam svoje fotografije, pa makar imali i samo jedan moment zabilježen fotoaparatom, a za kojeg vjerujete da je nešto vrijedno pokazivanja javnosti.


Prije slanja provjerite pravila “splitske.tiramole”:

- prijavljene fotografije isključivo su snimljene u Splitu (pritom ne tražimo naravno 'klasične razglednice')
- natječaj je otvoren i za profesionalce i amatere
- fotografije nisu starije od dvije godine
- 30. rođendan slaviš najkasnije 31.12. (čestitke, mlad/a si :)
- možeš poslati najviše pet fotografija (u visokoj rezoluciji, poželjno 3000px po dužoj stranici, može i link na npr. JumboMail/WeTransfer, bez vodenih žigova)
- pristaješ li da se tvoje odabrane fotografije prodaju u sklopu humanitarog buvljaka "A di si ti?": DA ili NE?
- sve to primamo na tiramola@split.com.hr do 30.11.2015. u 23:59 sati)
- u mailu nam pošalji i svoje podatke (ime i prezime, datum i godinju rođenja, broj mobitela, naziv svake od fotografija)


(Svaki autor osobno odgovara za prikazani motiv i suglasan je da njegovi radovi bez naknade mogu biti objavljivani u katalogu, na web stranicama, društvenim mrežama, te ostalim medijima i publikacijama u svrhu promocije splitske.tiramole, ali neće od strane organizatora (Udruge za promociju kulture mladih Splitski portal) biti korišteni u komercijalne svrhe.)

POGLEDAJTE KAKO JE BILO PROŠLE GODINE

Postav prošlogodišnje izložbe pogledajte u galeriji.