Prijavite se na radionicu produkcije pod mentorstvom Tibora Kesera

Od 1. do 3. studenog u Kino klubu Split (Ulica slobode 28, Dom mladih, 1.kat) održat će se radionica produkcije pod vodstvom nagrađivanog producenta Tibora Kesera, ujedno i producentna domaćeg najgledanijeg dokumentarnog filma EL Shatt: nacrt za utopiju. Na trodnevnoj radionici polaznici će se upoznati s ulogom producenta, ali i produkcijske kuće kroz čitav proces realizacije filma: od inicijalne ideje, tijekom razvoja projekta, snimanja i post-produkcije pa do plasmana i promocije na različitim prikazivačkim platformama, odnosno distribucije. Radionica je namijenjena početnicima, ali i entuzijastima iz drugih područja bavljenja filmom, kojima je želja unaprijediti razumijevanje i uputiti se u osnovne produkcijske procese. Fokus radionice usmjeren je na produkciju nezavisnih filmova, dokumentarnih i igranih. Polaznici će dobiti priliku s mentorom raditi na vlastitim projektima.

Termini radionice dogovorit će se naknadno s odabranim polaznicima.
 
Prijave na radionicu otvorene su do 25. listopada 2024., a prijaviti se možete putem online obrasca.

O predavaču:

Tibor Keser (1981) je producent koji živi i radi u Zagrebu. Dosad je sudjelovao u nastanku mnogih nagrađivanih filmova svih oblika, duljina i rodova – igrani, dokumentarni, eksperimentalni, hibridni, televizijski serijali, kao i komercijalni video. Završio je Ekonomski fakultet u Zagrebu kao i Akademiju dramske umjetnosti na kojoj danas radi kao nastavnik. Uključen je u profesionalne mreže poput Sarajevo Talent Campusa, EURODOCA, Berlinale Talents, IDFF Ji.hlava Emerging Producers te kao stipendist EAVE – European Audiovisual Entrepreneurs. Hrvatski audiovizualni centar ga je 2024. izabrao za hrvatskog predstavnika u prestižnom PRODUCERS ON THE MOVE programu u sklopu filmskog festivala u Cannesu. Dugogodišnji je član Kino kluba Split te Hrvatske udruge producenata. 2019. osniva produkcijsku kuću KOMPOT fokusirajući se na jedinstvene priče etabliranih autora iz Hrvatske i regije koji hibridnim ili inovativnim pristupom žele doseći međunarodnu publiku. Producirao je i distribuirao najgledaniji domaći dokumentarni film “El Shatt – nacrt za utopiju” 2023. godine, ovjenčan nagradom “Vladimir Nazor” kao i nagradom Društva hrvatskih filmskih kritičara za najbolji dugometražni dokumentarac.

Rad Kino kluba Split podržavaju Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva, Hrvatski audiovizualni centar, Grad Split, Društvo hrvatskih filmskih redatelja i Zaklada Kultura nova.