Rašeljka Krnić izlaže u Fotoklubu Split

U nedjelju, 7. svibnja 2017. u 20:30h u Fotoklubu Split otvara se izložba fotografija Rašeljke Krnić naziva Život i smrt - koliko su blizu jedno drugom / Ljudi Latinske Amerike.

Izložba će predstaviti trideset crno-bijelih fotografija, portreta prolaznika, nastalih tijekom devetomjesečnog putovanja Rašeljke Krnić po zemljama Latinske Amerike.

"Gledajući fotografije sociologinje Rašeljke Krnić, ovu zbirku koja sažima njezino devetomjesečno putovanje po Južnoj Americi, prvo što privlači pažnju jest predmet njezina odabira, činjenica da je pred brojnim vizualnim poticajima koje je moguće virtualno slikati: ulicama, gradovima, krajobrazima, umjetničkim djelima ili ikonama, mjestima koja su dio kolektivnog imaginarija, ona odabrala slikati prije svega osobe.

Rašeljka Krnić predosjećala je na ovom svom prvom putovanju, da je, kako bi saznali nešto o ljudima, neophodno prvo početi s osobama, jednom po jednom. Razlikovati svaku po njezinoj jedinstvenosti i konkretnoj vrijednosti, dodijeliti joj identitet iako se radi o potpunim neznancima."- iz kataloga izložbe: Elena Ruiz, ravnateljica Muzeja suvremene umjetnosti na Ibizi.

Izložbu možete pogledati do 2. lipnja 2017.

O autorici:
Rašeljka Krnić rođena je u Splitu 1980. godine, gdje je završila osnovnu i srednju školu. Nakon završetka Opće gimnazije upisuje studij sociologije na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. Od 2006. godine zaposlena je na Institutu društvenih znanosti Ivo Pilar. Doktorirala je 2012. godine, na Filozofskom fakultetu u Zagrebu pri odsjeku za Sociologiju. U slobodno vrijeme putuje i fotografira.