Rekordan interes za FMFS

Višestruko nagrađivani izraelski film "Obećana nevjesta" sinoć je gotovo rasprodao ljetno kino "Bačvice" u sklopu šestog Festivala mediteranskog filma Split. Publiku koja se ponovno zakačila na primamljiv mamac FMFS-a, zagrijala je premijera kratkog hrvatskog filma "Trapula" kojeg su pod borovima kultnog kina predstavili njegovi autori Ivan Ramljak i Marko Škobalj. Zanimljivost vezana za njihov 'kratkiš' je i ta da je film odbijen na Danima hrvatskog filma, no istovremeno je ušao u uži izbor selekcije za Cannes 2013. godine.

Nakon besplatnih projekcija kratkih međunarodnih filmova u 17 sati i glazbenog dokumentarca "Monteparadiso 20" u 18 sati, danas se na FMFS-u se u 19:30 sati u "Zlatnim vratima" prikazuje izvrsni turski film "Čistilište", a prije njega splitsku premijeru imati će "Otac". Riječ je o uspješnoj hrvatsko-bugarsko-njemačkoj kooprodukciji, a film koji je uvršten na više od 50 međunarodnih festivala predstaviti će Milivoj Popović.

U ljetnom kinu "Bačvice" u 21:30 sati Tonći Gaćina će predstaviti svoj kratki film "Lignje", a potom slijedi splitska premijera hita "Gangster te voli" koji je na ZagrebDoxu 2013. osvojio nagradu publike, a prije nekoliko dana objavljeno je da je 'upao' i u službenu konkurenciju Međunarodnog festivala dokumentarnog filma Karlovy Vary. Na Bačvicama će se Nedjeljko Babić, ljubavni posrednik iz Imotskog poznatiji kao Gangster, predstaviti i kao pjevač, a osim njega o filmu će pričati redatelj i producenti.

Za kraj ponedjeljka planirana je fešta nazvana "Music Bingo", za koju je zadužen YEM kolektiv, službeni DJ-i festivala EXIT. Oni su penzionersku igru zaokruživanja brojeva u nadi za novčanim dobitkom učinili zanimljivom i ljubiteljima plesne glazbe. Naime, kad DJ pusti neku pjesmu, svi okupljeni će na svom bingo listiću križati pjesme koje su čuli, a prvi koji popuni bingo listić osvojiti će ulaznice za EXIT festival u Novom Sadu.