Sandra Sterle izlaže u Galeriji umjetnina Split

U Galeriji umjetnina Split u utorak 12.12.2017. u 19 h, otvara se izložba Sandre Sterle “Zaboraviti, sjetiti se, znati”.

Zaboraviti, sjetiti se i znati izložba je Sandre Sterle koja objedinjuje umjetničine radove nastale tijekom njene profesionalne karijere u jednu multimedijalnu cjelinu. Smišljena, je producirana i postavljena kao rad u nastajanju, odnosno serija projekata kojima umjetnica u disciplinama i medijima performansa, audio i video projekcijama, objektima, dokumentarnim i fikcionalnim fotografijama i tekstovima, pokušava objediniti kontradikcije nastale cirkulacijom radova i podataka. Umjetnica propituje procese, obrasce i iskliznuća u konstruiranju povijesti, dokumentacije te mogućnosti i ulogu jezika u oblikovanju važećih društvenih reprezentacija.

Sandra Sterle (Zadar, 1965) medijska je umjetnica i profesorica izvedbenih umjetnosti i video zapisa na Umjetničkoj akademiji u Splitu, Hrvatska. Diplomirala je na Kiparskom odjelu Akademije likovnih umjetnosti u Zagrebu i nastavila studij na Odsjeku za film i video na Kunstakademie u Dusseldorfu 1995-96 (prof. Nan Hoover). Svoj rad je performansima i izložbama predstavila u brojnim međunarodnim umjetničkim institucijama kao što su: Muzej suvremene umjetnosti, Zagreb; Kunsthalle Fridericanum, Kassel; Muzej Ludwig, Aachen; Muzej za Moderne Kunst, Arnhem; Gate Foundation, Amsterdam; Galerija W139, Amsterdam; Museo de Arte & Disegno Contemporaneo, Kostarika; Muzej Nacionalnog centra za umjetnost Reina Sofia, Madrid; Instytut Sztuki Wyspa, Gdanjsk; Berlin Academy, Berlin; Museet za Samtidskunst, Roskilde; Fundacio Antoni Tapies, Barcelona; Lokacija 1 Galerija New York; Artist Space, New York; Njezini su radovi dio nekolicine javnih arhiva i zbirki MMSU-a, Rijeke, Galerije umjetnina u Splitu i privatnih zbirki.

Kustos izložbe: Branko Franceschi

Izložbu možete pogledati do  do 7.1.2018.

Foto: Sandra Sterle "Desetoboj", 2007., video (kadar iz videa)