Savršenstvo geometrije i golog ženskog tijela

Da je Lili Zaneta tiha i pomalo sramežljiva umjetnica, potvrditi će vam svi koji imaju sreće da poznaju ovu djevojku koja je već od svojih prvih fotografskih koraka pokazala veliki talent. Njeni radovi odraz su te mirne osobnosti. Odišu linijama i savršenim proporcijama, a arhitektura je ono po čemu je Lili prepoznatljiva.

Sinoć je u galeriji Sveučilišne knjižnice, ponajbolja hrvatska mlada fotografkinja (već dvije godine za redom prema izboru FDM-a, op.a.) svojim uobičajenim linijama dodala i prikaze nagog ženskog tijela. Hladni i savršeno pravilni geometrijski oblici dobili su novo značenje pokraj toplih aktova, a cijeli taj koncept sastojao se od 18 fotografija.

U svom uvodnom govoru, Lili se zahvalila brojnim poznatim splitskim meštrima od objektiva, ali i posjetiteljima čija brojnost ju je iznenadila.
- Zahvalna sam svima što su došli u ovako velikom broju, unatoč tome što nisu znali koje će fotografije biti izložene. To mi je velika potpora i poticaj za daljnji rad, i za stvaranje idućih izložbi. Ovu izložbu opisala bih kao moj odnos s geometrijom - rekla je Lili.

Recenzentica izložbe Andrea Trutanić je naglasila koncept savršenstva kao glavni motiv fotografija.
- U pozadini izložbe 'Tijelo' nailazimo na koncept savršenstva. Savršenstva geometrije i ljudskog tijela. Sama autorica naglašava kako ljudsko tijelo posjeduje vlastitu geometriju, savršenu na posve drugačiji način od opet savršene geometrije geometrijskih tijela - pojasnila je Trutanić.

Tokom večeri na jednom od zidova prikazivana je i projekcija o tome kako je izložba nastajala, a taj videomaterijal dao je odgovore na pitanja publike koja se čudila odakle joj tako velika geometrijska tijela. Čast da otvori izložbu pripala je Danijelu Gudelju, a svi koji su propustili otvaranje, radove mogu pogledati u vremenu od 10 do 16 sati do 20. travnja.

POGLEDAJTE KAKO JE BILO NA OTVORENJU